Târgul Gaudeamus Radio România, ediţia Braşov, îşi adaugă în palmares ... cel mai lung paşaport din lume

Târgul Gaudeamus Radio România, ediţia Braşov, îşi adaugă în palmares ... cel mai lung paşaport din lume

Cea de a doua ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România din Braşov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus şi Radio România Braşov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, s-a încheiat duminică în Piaţa Sfatului, odată cu ultimii vizitatori. Peste 40 de participanţi care au ocupat un pavilion cu o suprafaţă dublă faţă de ediţia precedentă şi aproape 13.000 de vizitatori au făcut din Târgul Gaudeamus Braşov, timp de cinci zile, unul dintre punctele de atracţie din centrul oraşului, atât pentru braşoveni, cât şi pentru cei aflaţi în vizită.
Duminică, 8 septembrie, Târgul Gaudeamus a găzduit un eveniment inedit: lansarea volumului "300K. Peregrin între două milenii", semnat Mariea Crâşmaru, deţinătoarea recordului pentru "cea mai lungă călătorie efectuată de un om pe jos" şi "pentru cel mai lung paşaport din lume". Ajutată de participanţii la lansare, cea mai mare călătoare a lumii a desfăşurat în Piaţa Sfatului paşaportul cu o lungime de 19 metri, format din 154 de file.
Preşedintele de onoare al ediţiei a fost domnul Adrian Lesenciuc, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov.
Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, Braşov 2019, decernate duminică, 8 septembrie, la ora 17.00, participanţilor şi jurnaliştilor, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:
• Trofeele GAUDEAMUS, acordate participanţilor, au revenit Editurii Nemira (locul 1), Editurii Humanitas (locul 2) şi Editurii Niculescu (locul 3);
• Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost seria "Jurnalul unui puşti" de Jeff Kinney, publicată de Editura Arthur;
• Trofeele Presei, pentru secţiunile online şi print au revenit website-ului www.monitorexpres.ro şi cotidianului "Bună ziua Braşov", cel mai frecvent menţionate de către vizitatori drept surse de informaţii despre această ediţie a târgului. Premiile pentru secţiunile TV şi radio nu au fost acordate, rezultatele votului fiind neconcludente.
• Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către InfoTouch Systems, a revenit domnişoarei Ana-Maria Tiba, elevă la Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" din Braşov.
Proiecte Radio România - Gaudeamus derulate cu prilejul acestei ediţii:
• O parte dintre cele circa 5.000 de volume donate pentru proiectul Cărţile se întorc acasă au ajuns deja la beneficiari - bibliotecile din localităţile Vama Buzăului şi Sita Buzăului. Restul volumelor vor ajunge, prin intermediul Radio România Braşov FM şi al Inspectoratului Școlar Judeţean, în biblioteci şcolare din judeţul Braşov.
D.R.