Ceremonia de repatriere a celor doi români morţi în Kabul are loc marţi, la Baza 90 Otopeni

Ceremonia de repatriere a celor doi români morţi în Kabul are loc marţi, la Baza 90 Otopeni

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi şi a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, morţi în Afganistan, are loc marţi, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, anunţă MApN.

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi şi a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marţi, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care era şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unei maşini de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a murit în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

A.C.