De marţi circulă prima linie de transport elevi, către două unităţi de învăţământ din centrul istoric

De marţi circulă prima linie de transport elevi, către două unităţi de învăţământ din centrul istoric

Din această dimineaţă au început să circule cele trei autobuze care deservesc prima linie de transport elevi către două unităţi de învăţământ din centrul istoric, Școala Gimnazială nr. 6 şi Liceul Johanes Honterus, în cadrul unui proiect pilot iniţiat de Primăria Braşov.
Pentru siguranţa copiilor, în fiecare autobuz există un poliţist local, care însoţeşte copiii până la intrarea în curtea şcolii. Conform reprezentanţilor RAT, aproximativ 110 elevi au utilizat, în această dimineaţă, această linie de transport specială, aproape jumătate dintre aceştia urcând în autobuz în staţiile de pe traseu (Spitalul Judeţean, C N I. Meşotă şi Livada Poştei).
,,După această primă zi, pot spune că proiectul pilot de transport al elevilor are toate şansele să fie unul de succes. Părinţii şi copii s-au mobilizat foarte bine, astfel că nu au fost întârzieri la îmbarcarea şi debarcarea acestora. Din păcate nu acelaşi lucru îl pot spune despre conducătorii auto care blochează accesul în staţii sau nu dau prioritate acestor autobuze la ieşirea din staţii. Sper ca o dată cu implementarea proiectului cu benzile dedicate pentru autobuze să rezolvăm şi această problemă. Le-am cerut celor de la RAT o analiză a necesarului de autobuze pentru această linie pentru elevi, în funcţie şi de informaţiile pe care le primesc de la cele două unităţi de învăţământ, pentru ca eventual să mai introducă un autobuz, şi de asemenea o analiză asupra programului, pentru a ne asigura că elevii ajung la timp la şcoală. Acest proiect reprezintă o facilitate pentru copii şi părinţi - pentru că nu mai este necesară deplasarea părinţilor cu maşina personală pentru a-şi lăsa copiii la şcoală - dar şi o soluţie de fluidizare a traficului şi reducere a poluării în zona centrului istoric“, a precizat primarul George Scripcaru.
Vă amintim faptul că, în această fază a proiectului, RATBV S.A. va asigura curse doar dimineaţa, din capătul de linie Poienelor (Roman), către cele două unităţi de învăţământ menţionate, urmând ca în autobuze să aibă acces doar elevii din ciclul primar (clasele 0 - 4), cadrele didactice şi nedidactice.
Menţionăm faptul că autobuzele vor opri doar în staţiile menţionate: Poienelor - Spitalul Judeţean - Liceul Meşotă - Livada Poştei - Șirul Beethoven. Autobuzele care vor circula în cadrul acestui proiect - pilot vor purta pe tabelele informative de traseu mesajul "Transport elevi".
D.R.