RATBV aplică, de mâine, ce a învăţat din prima zi de transport gratuit pentru elevi

RATBV aplică, de mâine, ce a învăţat din prima zi de transport gratuit pentru elevi

RATBV S.A. va suplimenta de mâine, 11 septembrie, numărul de autobuze cu care va fi efectuat transportul special gratuit pentru elevii, cadrele didactice şi nedidactice ale Școlii Gimnaziale nr. 6 şi ale Liceului "J. Honterus". De asemenea, de poimâine (joi - 12 septembrie a.c.), RATBV modifică orarul de circulaţie al autobuzelor alocate realizării acestui proiect - pilot, în sensul că plecările din toate staţiile se devansează cu cinci minute.
RATBV S.A. a monitorizat astăzi în toate staţiile şi pe tot traseul modul în care s-a realizat deplasarea elevilor de la cele două unităţi de învăţământ menţionate. În urma solicitării conducerii Primăriei Braşov şi a informaţiilor din teren, RATBV S.A. a decis ca de mâine acest tip de serviciu să fie realizat cu patru autobuze, iar în perioada următoare, dacă se va înregistra o creştere a numărului de solicitări, vom adapta capacitatea de transport la cerere.
În privinţa graficului de deplasare, din cauza problemelor apărute în trafic (autoturisme oprite în staţiile de transport, neacordare de prioritate de către unii conducători auto la ieşirea autobuzelor din staţii etc.) şi pentru ca toţi copiii să ajungă la cursuri în siguranţă şi fără întârzieri, plecările din staţii vor fi decalate cu cinci minute, după cum urmează:
- Cap linie Poienelor (Roman): 07.20
- Staţia Spitalul Judeţean (str. Calea Bucureşti): 07.25
- Staţia Liceul Meşotă (str. M. Kogălniceanu): 07.27
- Staţia Livada Poştei: 07.35
- Cap linie Șirul L.v. Beethoven: 07.40.
"RATBV le mulţumeşte şi îi felicită pe elevii şi părinţii care au folosit astăzi sistemul de transport special pentru elevi, pentru felul în care s-au comportat la îmbarcarea şi debarcarea din autobuze, în timpul deplasării cu autobuzele şi, apoi, pe jos, spre unităţile de învăţământ. De asemenea, face un apel către toţi participanţii la traficul rutier să acorde prioritate autobuzelor de "Transport elevi" şi să nu mai oprească / staţioneze în staţiile de transport", declară purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan.