Viorica Dăncilă, reacţie după ce Meleşcanu a fost votat preşedintele Senatului

Viorica Dăncilă, reacţie după ce Meleşcanu a fost votat preşedintele SenatuluiViorica Dăncilă a avut o primă reacţie după ce Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului. Dăncilă acuză un "grup restrâns din ALDE" pentru ieşirea de la guvernare şi le întinde o mână "oamenilor responsabili" din partidul lui Tăriceanu. Potrivit premierului, votul din Senat demonstrează că PSD are în continuare majoritate în Parlament.

"Felicitări domnului Teodor Meleşcanu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi că, aşa cum am spus şi aseară, avem curajul şi încrederea să venim la vot cu un nou Guvern.
Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleşcanu pentru a ne reconfirma buna-credinţă şi asumarea faţă de programul de guvernare cu care am pornit în 2016, precum şi respectul faţă de cei care au preferat să nu fugă de responsabilităţi. Ieşirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi, precum şi dorinţa domnului Meleşcanu şi a altor colegi de menţinere a acestei guvernări confirmă faptul că sunt mulţi oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în faţa oamenilor.

În ciuda tuturor speculaţiilor şi a atacurilor candidaţilor de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului faţă de români şi al împlinirii promisiunilor făcute", scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

A.C.