Voucherele de vacanţă vor fi acordate pe card, iar valoarea lor va creşte la 2.080 lei

Voucherele de vacanţă vor fi acordate pe card, iar valoarea lor va creşte la 2.080 lei

Voucherele de vacanţă vor fi acordate pe card, iar pentru lunile de extrasezon ar putea fi acordate vouchere cu o valoare mai mare, de 2.080 de lei, a anunţat vicepreşedinte al Federaţiei asociaţiilor de promovare turistică din Romania, Adrian Voican.
Beneficiarii pot opta să îşi petreacă vacanţa în lunile octombrie - noiembrie şi martie - aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turişti, şi vor primi vouchere majorate. Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor, a precizat ministrul.
Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii industriei turismului, iar propunerea poate fi îmbunătăţită, a precizat Trif, care a adăugat că măsura distribuirii de vouchere de vacanţă va fi prelungită şi după 2020.Voucherele de vacanţă au eliminat 60% din turismul "la negru", iar în 2019 numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent, a adăugat Trif. În acest an vouchere au fost distribuite mai târziu, iar bani au primit toate instiuţiile statului, dar unele au ales să îi cheltuie în alte moduri, a spus ministrul.
D.R.