"Încotro, Homo Cosmicus?"

"Încotro, Homo Cosmicus?"

Clubul Antares şi Asociaţia Antares Science-Fiction&Fantasy Club Braşov, în
parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Consiliul Judeţean Braşov, având sprijinul Asociaţiei Medicilor Dentişti din Braşov, organizează cea de-a III-a ediţie a Festivalului de literatură şi artă science-fiction şi fantasy, AntareSFest - "Încotro, Homo Cosmicus?".
Evenimentul, cu participare internaţională, care va avea loc în perioada 4-6
octormbrie 2019, la Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov, are ca temă centrală "50 de ani de la prima aselenizare, misiunea spaţială Apollo 11".
Și-au confirmat prezenţa autori de renume ai SF-ului românesc, oameni de ştiinţă, publicişti, graficieni, artişti plastici, edituri, precum şi o delegaţie de scriitori de SF şi creatori de bandă desenată din Ungaria. Toţi vor fi întâmpinaţi de Anty - mascota astronaut.
Timp de trei zile, la Braşov vor fi dezbateri tematice despre situaţia SF-ului românesc pe plan naţional şi internaţional, lansări de carte SF, lectură liberă, expoziţii de grafică şi bandă desenată, precum şi ateliere cu specific SF şi Fantasy, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Ineditul la acest festival va fi standul de artizanat cu teme SF şi Fantasy, pe lângă cel de bandă desenată "Comics Didactic".
Pentru mai mult divertisment, organizatorii au inclus în program proiecţii de film, dans tematic, concursuri cu premii şi parada costumelor "Cosplay", pe traseul Livada Poştei -Piaţa Sfatului.
Evenimentul se va încheia cu decernare de premii pentru cel mai bun roman SFFH (science-fiction-fantasy-horror) apărut în 2018, cel mai bun debut SFFH din 2018, cea mai bună povestire SFFH din 2018. De asemenea, vor fi acordate premii pentru merite deosebite în promovarea literaturii SF româneşti şi pentru implicare personală în susţinerea şi promovarea literaturii şi artei de gen româneşti.
"Scopul acestui festival este de promovare a SF-ului românesc, a scriitorilor şi agraficienilor autohtoni, a debutanţilor de toate vârstele, cu precădere a tinerilor cu pasiune pentru aceste genuri literare, elevi de gimnaziu, liceu şi studenţi. De asemenea, dorim să descoperim noi talente, prin atelierele de scriere creativă şi cele de grafică", a declarat preşedintele Asociaţiei Antares Science-Fiction&Fantasy Club Braşov, Nic Dobre. Publicul este aşteptat pe tot parcursul evenimentului, de vineri până duminică. Intrarea este liberă.
D.R.