Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, ediţia 2020

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, ediţia 2020

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat, în unanimitate, organizarea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur, sub rezerva aprobării bugetului evenimentului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SRTv pentru anul următor.
Cerbul de Aur - cel mai mare festival concurs internaţional de muzică din România, dar şi din această zonă a Europei - este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele şi transmisiunile live produse exclusiv de televiziunea publică cu acest prilej adunând un număr mare de spectatori şi telespectatori.
Următoarea ediţie a Festivalului International Cerbul de Aur va fi una aniversară, a XX-a, având potenţialul de a consolida acest brand de televiziune şi de a-i confirma valoarea şi longevitatea.


Importanţa existenţei acestui eveniment pentru România a fost reiterată şi la ediţia din 2019, autorităţile şi partenerii prezenţi la eveniment manifestându-şi intenţia de a fi alături de TVR şi la ediţia de anul următor.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger, Ronan Keating, Emelie Sande şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, "Cerbul de Aur" este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.
D.R.