Premieră la Filarmonica Braşov!

             Premieră la Filarmonica Braşov!

În această săptămână melomanii braşoveni vor avea parte de un Concert Simfonic bogat în culori sonore, oferit de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Braşov sub conducerea dirijoarei Antonella Bona, avându-l ca invitat pe violonistul Marcello Mazzoni.
Asadar, joi, 10 octombrie 2019, de la ora 19.00 la Sala Patria, se va putea audia în cadrul programului, pe lângă lucrarea cântată în premieră, Nocturna nr. 1 pentru Orchestră op. 70 de G. Martucci, şi Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră în fa minor op. 21 de Fr. Chopin şi Poemul Simfonic "Pini di Roma" de O. Respighi.
Biletele se găsesc la Sala Patria şi pe www.bilet.ro, preţul unui bilet fiind de 30 de lei.
Profil de artist
Pentru prima data la Braşov,, Antonella Bona, originară din Sicilia, este recunoscută şi apreciată pentru experienţa profesională fiind actualmente în postura de dirijor de fanfară militară, situaţie ce îi conferă o alură aparte în ceea ce priveşte această meserie.
A studiat pianul cu maestrul Massimo Bertucci, armonie şi contrapunct cu maestrul Giovanni Feeauto la Conservatorul din Napoli.
A scris articole pentru numeroase reviste muzicale, a compus şi a realizat transcripţii a numeroase opusuri importante care au fost publicate de importante edituri italiene: Santabarbara, Ludo, Eufonia, Scomegna, Studio Music of London şi BAM din Geneva; multe dintre orchestraţiile sale fiind incluse în repertoriul lui Steven Mead şi înregistrate pe CD-ul "Bella Italia".
Are o remarcabilă experienţă în lumea muzicii pentru suflători, fiind invitată frecvent să dirijeze renumite orchestre, inclusiv "C. Cusopoli" din Monterubbiano, orchestrele de suflători din Cilento, din Amantea, din Delianuova şi din Melicucco,Unione Musicale Ciociara, Orchestra Conservatorului din Lecce şi Civica Orchestra di Fiati din Milano.
În anul 2003 a fost Maestro Direttore al orchestrei "Città di Fisciano", cu care a susţinut peste 40 de concerte în tot sudul Italiei.
În SUA a colaborat cu "Tara Winds" din Atlanta şi cu ansamblul de suflători al Universităţii din Mississippi de Sud.
În colaborare cu maestrul Maurizio Arena (renumit pianist, compozitor şi dirijor de operă italian) a aprofundat repertoriul vocal-simfonic, dirijând diferite spectacole ale orchestrei operei Teatro Argentina din Roma, dintre care amintim: "Don Giovanni" de Mozart (Renato Bruson şi Claudio Scimone), "Candide" de Leonard Bernstein, în coproducţie cu Fundaţia Bernstein din Los Angeles, "Edgar" şi "Le Villi" de Puccini.
A fost invitată să dirijeze la "Parco della Musica", Academia Americană, "Teatro Olimpico" din Roma, Festivalul Verdi din Parma, Rai la Torino, "Veneranda Fabbrica del Duomo" din Milano, Festivalul Berlioz din Franţa şi Festivalul Puccini din Torre del Lago.
Marcello Mazzoni a concertat ca solist cu orchestre în cele mai renumite săli de concerte şi a participat la festivaluri, precum: Musikverein din Viena, Sala Conservatorului din Sankt Petersburg, Sala Filarmonicii din Perm, Gasteig Philharomnie din München, Centrul Cultural Hong Kong, Teatrul der Jugend din München, Ehrbar Saal din Viena, Bartók Saal din Budapesta, Sala Bartók din Szombathely, Centrul Cultural din Kaspovár, Sala de Muzică din Singapore, Primăria din Hong Kong, Teatro Filarmonico din Verona, Forum Bertarelli, Teatro Massimo

În 2016, Marcello Mazzoni a început colaborarea cu actorul-cântăreţ B. Servillo pentru piesa de teatru "Histoire du Soldat" de I. Stravinsky, care a fost pus în scenă în cele mai importante teatre din Italia.
În 2019, Marcello Mazzoni va concerta la Budapesta - Bartók Saal, cu Orchestra Naţională Ungară, la Bucureşti cu Orchestra Naţională Română, şi la Mozarteum -Wiener Saal din Salzburg cu Orchestra Soliştii din Salzburg.
Între 2017 şi 2018, în colaborare cu Limen Music, Mazzoni a înregistrat patru CD - DVD-uri: primul dedicat lui Liszt Noir, al doilea - împreună cu Silvia Mazzon - cu cele trei sonate pentru pian şi vioară de J. Brahms, al treilea cu integrala lucrărilor pentru pian şi corzi de J. Brahms şi cel mai recent - alături de Camerata RCO Royal Concertgebow Orchestra - cu cvartete de pian de Mozart.
Marcello Mazzoni este profesor de pian la Conservatorul "Achille Peri" din Reggio Emilia, membru al C.D.I. a Teatrului Municipal Valli, director artistic al sezonului "Incontro alla muzica" (trad. "Întâlnire cu Muzica") ce se desfăşoară la Teatrul Cavallerizza din Reggio Emilia şi fondatorul festivalului de succes "Festival dei pianisti Italiani" (Festivalul pianiştilor italieni) din acelaşi oraş.
În 2013 a fost numit artist Steinway, împreună cu muzicieni notabili precum Vladimir Horowitz, Martha Argerich şi Maurizio Pollini.
D.R.