Un prim pas a fost făcut, pentru ca Aeroportul Braşov să fie finanţat cu fonduri europene

Un prim pas a fost făcut, pentru ca Aeroportul Braşov să fie finanţat cu fonduri europene

In urma consultarilor avute astazi de catre Ministrul Fondurilor Europene cu Comisia Europeana la Bruxelles, reprezentantii DG Regio au agreat inceperea pregatirii aplicatiei pentru solicitarea de fonduri europene de catre Consiliul Judetean Brasov, pentru anumite investitii, la aeroportul Brasov-Ghimbav.

Mai exact, obiectivul va fi inclus in planul de activitati al Jaspers, organism de asistenta tehnica al Bancii Europene de Investitii, care sprijina imbunatatirea calitatii investitiilor realizate cu fonduri UE.
Asistenta tehnica oferita de expertii Jaspers este folosita pentru pregatirea aplicatiilor in proiecte care vizeaza transportul, apa, managementul riscurilor.

Potrivit Roxanei Minzatu, acordul luat astazi, in urma consultarilor cu forurile europene reprezinta un prim pas important facut in directia realizarii acestui obiectiv de importanta locala si regionala, din bani europeni.

“Desi este un moment important, atentia noastra trebuie sa ramana focusata pe depasirea urmatoarelor etape, cum ar fi raspunsul DG Competition cu privire la ajutorul de stat. Voi continua sa urmaresc evolutia acestui proiect in care cred cu toata convingerea. Ministerul Fondurilor Europene lucreaza in grup de lucru cu beneficiarul - Consiliul Judetean Brasov dar si cu Organismul Intermediar Transport din Ministerul Translorturilor, inclusiv pe tema obtinerii unei decizii pe tema ajutorului de stat. Am discutat si cu premierul Viorica Dancila legat de demersurile pentru asigurarea finantarii europene pentru aeroport, in contextul candidaturii Brasovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm ca la nivel Guvernamental exista interes si implicare pentru ca acest obiectiv sa se construiasca cu un efort financiar cat mai mic posibil din partea comunitatii" a declarat Roxana Minzatu.