Mobilă CUMPĂRATĂ sau FĂCUTĂ DE TINE? Care este cea mai bună soluţie pentru mobilarea locuinţei?

Mobilă CUMPĂRATĂ sau FĂCUTĂ DE TINE? Care este cea mai bună soluţie pentru mobilarea locuinţei?

Programele de creditare pentru locuinţe au fost foarte accesate de către români. Preţurile relativ mari nu au stat în calea achiziţiilor. O nouă casă înseamnă că vor urma procese de amenajare, printre care se enumeră şi mobilarea. Atunci când ai mai multe variante din care să alegi pentru a duce la bun sfârşit această activitate trebuie să ştii avantajele şi dezavantajele lor.

Avantaje şi dezavantaje ale soluţiilor de mobilare:

1. Mobilă cumpărată de la magazine specializate

Cea mai simplă soluţie este să cumperi mobila de la un magazin specializat. Avantajul constă în faptul că trebuie doar să comanzi scaunele, mesele de bucătărie, dulapurile şi toate celelalte piese şi acestea ţi se vor livra sau le vei putea ridica personal. Dacă alegi să comanzi online este nevoie doar de câteva click-uri pentru a face rost de toate obiectele de mobilier necesare. Dezavantajul este faptul că trebuie să te limitezi la modelele pe care le găseşti, însă, chiar şi aşa, este aproape imposibil să nu găseşti ceva pe placul tău, având atâtea modele la dispoziţie.

2. Mobilă făcută de tine

Dacă eşti o persoană creativă şi îndemânatică, atunci s-ar putea să-ţi surâdă ideea de a-ţi face mobila chiar cu mâinile tale. Avantajul este faptul că, alegând această soluţie de mobilare, ştii cu siguranţă că toate piesele vor fi executate exact pe gustul tău şi la dimensiunile pe care le doreşti, ţinând cont, bineînţeles, şi de spaţiul locuinţei. Dezavantajul este faptul că va trebui să îţi procuri toate materialele necesare şi să munceşti destul de mult timp până să te bucuri cu adevărat de o casă sau de un apartament complet.

3. Mobilă veche

Dacă, din întâmplare, ai câteva piese de mobilă vechi rămase de la rude sau prieteni care nu le mai folosesc, le poţi pune la tine în casă. Chiar dacă nu le-ai avea pe toate, măcar nu trebuie să începi de la zero. Avantajul acestora este faptul că nu te costă nimic şi le poţi avea la dispoziţie foarte simplu. Totuşi, dezavantajul cel mai mare care ar trebui să cântărească suficient de mult în luarea deciziei este faptul că o mobilă veche şi folosită poate însemna faptul că se va deteriora mult mai rapid decât te aştepţi. Aşadar, ar trebui să o îngrijeşti foarte bine înainte să o foloseşti. Cu toate acestea, poţi folosi mobila veche doar ca rezervă, până când vei putea face rost de una nou-nouţă.

Mobilierea unei locuinţe nu este întotdeauna ceva simplu, mai ales dacă nu ştii ce soluţie este cea mai bună. Pe lângă factorul financiar, mai trebuie să pui şi alte aspecte în balanţă. Acum că ai explicate mai simplu toate variantele de mobilare, încearcă să analizezi care este cea mai potrivită pentru tine dintre acestea.

A.C.