Viorica Dăncilă: Voi scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată

Viorica Dăncilă: Voi scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată

Au rămas mai puţin de două săptămâni până pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, iar campania electorală este în plină desfăşurare. Candidatul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, este, potrivit sondajelor, principalul contracandidat al actualului preşedinte Klaus Iohannis. Preşedintele PSD ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre măsurile propuse de PNL în programul cabinetului Orban, despre modul în care decurge campania electorală şi despre primele măsuri pe care le va lua pentru români de la Palatul Cotroceni.

Doamna Dăncilă, aţi citit programul de guvernare propus de PNL" Cum vi se pare"

Ar fi un dezastru pentru români dacă Iohannis-Orban ar ajunge să aplice programul de austeritate pe care l-au pregătit. Ce promit ei" Salariul minim nu va mai creşte, salariile bugetarilor se vor reduce, ceea ce va genera şi scăderea salariilor în mediul privat, aşa cum s-a întâmplat şi pe vremea Guvernului Boc. În acelaşi timp, pensiile vor scădea, precum şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap. Iar toate beneficiile acordate de guvernarea PSD - vouchere de vacanţă, sprijin pentru tineri antreprenori, veniturile celor din industria IT - vor fi desfiinţate pe loc. Ceea ce promit ceilalţi reprezintă un program al austerităţii, gândit împotriva românilor.

"Noua guvernare va sărăci România, dacă PSD nu câştigă alegerile prezidenţiale"

Votul pentru învestirea noului guvern va avea loc luni, 04 noiembrie. Care este strategia PSD"

În primul rând, eu şi colegii mei am spus foarte clar: Nu este problema PSD să asigure cvorum şi majoritate celor care au dat jos un guvern performant, care acţiona în interesul a milioane de români. Nu putem vota un cabinet care va sărăci românii, plin de oameni din guvernările de tristă amintire ale lui Boc şi Cioloş. E ca şi cum ni s-ar cere să le ţinem noi arma domnilor Orban şi Iohannis în timp ce se pregătesc să ţintească cu ea veniturile oamenilor, venituri pe care chiar noi le-am mărit. Au dat jos un guvern performant şi au spus că vor şi pot să ia puterea. Să facă bine să demonstreze că sunt capabili să preia guvernarea prin propria forţă parlamentară, fără să se bazeze pe prezenţa sau pe voturile noastre. Dar mai presus de toate PNL şi aliaţii săi de conjunctură trebuie să pună capăt crizei în care au aruncat ţara. Guvernarea PSD a fost mult mai eficientă decât oricare guvernare de dreapta. Ei au venit, în schimb, doar cu promisiuni de austeritate şi instabilitate.


Ce le transmiteţi parlamentarilor care înclină să semneze pentru învestirea Guvernului PNL"


Pe parlamentarii care susţin acest Guvern Iohannis-Orban îi rog doar atât: Să se uite în ochii primarilor şi să le spună că ei susţin tăierea PNDL şi FDI. Să se uite în ochii fiecărui bugetar, când merg la medic, când îşi duc copiii la şcoală, când merg la o grădiniţă de stat sau când văd vreo maşină de pompieri, de poliţie ori de armată şi să le spună direct că susţin tăierile de salarii. Să se uite în ochii pensionarilor şi să le spună că ei sunt aceia care vor un guvern gata să le ia din banii şi drepturile pe care le primiseră. Și le mai spun că Iohannis şi Orban vor primi prima lecţie a aroganţei şi agresivităţii lor faţă de români la votul din 10 şi 24 noiembrie. Va fi usturătoare judecata românilor."Iohannis nu a realizat nimic pentru România în ultimii 5 ani"

Campania electorală se apropie de final şi încă nu am avut o dezbatere publică între principalii contracandidaţi. Nu credeţi că ar fi utilă o astfel de dezbatere"

Sigur că ar fi utilă, eu personal i-am lansat de ceva vreme domnului Iohannis provocarea de a participa împreună la o dezbatere naţională. Să discutăm deschis despre ce am făcut fiecare pentru oamenii obişnuiţi din această ţară, despre ce vrem să facem pentru români de acum înainte. Este un demers firesc al unui om care vrea o viaţă politică şi o competiţie electorală transparentă, cu cărţile pe faţă, nu jocuri de culise şi manevre oculte. Ar fi complet necinstit faţă de români ca Iohannis să se strecoare prin această campanie fără să ne răspundă la câteva întrebări fundamentale: ce a realizat pentru ţară în cei 5 ani cât a fost preşedinte, de ce s-a preocupat doar de confortul său personal, de ce a blocat funcţionarea guvernului nostru, de ce a dat jos un guvern performant, de ce a încălcat hotărârile Curţii Constituţionale" Probabil că nu va veni la această dezbatere pentru că ştie foarte bine că nu are ce le spune românilor. Adevărul e că Iohannis candidează pentru el, pentru confortul şi orgoliul său, nu ca să facă ceva pentru România.


"PNL vrea să elimine PSD din politică"

Mai sunt câteva zile până pe 10 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidenţiale. Cum arată sondajele interne ale PSD" Cum vă situaţi în preferinţele electoratului"


Partidul Social Democrat creşte în sondaje. Românii au început să îşi dea seama că noi suntem singura forţă care se luptă pentru drepturile şi bunăstarea lor. PSD este mobilizat să câştigăm alegerile prezidenţiale. Am simţit sprijinul colegilor mei în vizitele pe care le-am făcut în ultimul timp în toată ţara. Pesediştii şi susţinătorii noştri sunt mobilizaţi pentru a câştiga aceste alegeri. Trebuie să rămânem uniţi, mobilizaţi şi responsabili. Partidul Social Democrat îşi va continua lupta pentru români, îşi va urmări proiectul pentru ţară şi va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă. PSD ştie să facă opoziţie dar se pare că oamenii lui Iohannis nu sunt în stare să facă un guvern.


"Voi câştiga pentru că m-am luptat şi mă voi lupta mereu pentru fiecare român"

De ce ar trebui să voteze românii Viorica Dăncilă"

 

Pentru că prin toată activitatea mea, m-am luptat în fiecare zi ca românii să aibă o viaţă mai bună. Am mărit salariile şi pensiile românilor ca să se bucure de viaţa pe care o merită acum, nu peste 50 de ani, aşa cum vrea noua alianţă politică condusă de Klaus Iohannis şi compusă din Orban, Tăriceanu, Băsescu şi Ponta. Am dovedit că sunt singurul candidat care se luptă cu adevărat cu Iohannis. Vedem cu toţii că, în această campanie, Klaus Iohannis nu a făcut altceva decât să tacă şi să acţioneze din trufie şi răzbunare, în niciun caz în interesul românilor. Pentru el, Palatul Cotroceni are rol de casă de vacanţă şi de sediu pentru vendetele sale personale. Domnul Barna este practic compromis de gafele sale şi de propriul său trecut, care iese tot mai mult la suprafaţă. În ceea ce-l priveşte pe fostul meu coleg din Parlamentul European, Mircea Diaconu, cred că abia acum realizează ce eroare a făcut să se bazeze pe oameni fără caracter ca Tăriceanu şi Ponta. Voi intra în turul al doilea cu Iohannis, îl voi învinge şi voi scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată şi care întors armele împotriva propriului popor. Am încredere că voi câştiga pentru că eu vreau să mă lupt pentru fiecare român, să le fie tuturor bine în România, nu doar unora, aşa cum vrea noua alianţă a austerităţii.

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD
Executat de Fundaţia Umana-portal www.coronapress.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008