Adevărata miză a alegerilor prezidenţiale: O dezbatere reală privind viitorul românilor

Adevărata miză a alegerilor prezidenţiale: O dezbatere reală privind viitorul românilor

Alegerile prezidenţiale din acest an ar fi trebuit să dea şansa românilor de a-i cunoaşte cât mai bine pe candidaţi. Dincolo de bannerele lipite prin oraşe, dincolo de flyerele de campanie şi de voluntarii partidelor care le împart, românii meritau să îi vadă pe candidaţi într-o dezbatere reală, menită să le dezvăluie deopotrivă slăbiciunile şi punctele tari.
Din păcate, Klaus Iohannis a demonstrat din nou că este un politician care se teme de concurenţa reală şi care preferă să se ascundă în spatele comunicatelor de presă redactate de consultanţi.
În ultimii 5 ani, am avut de-a face cu un preşedinte care a deconsiderat presa şi pe români, refuzând să acorde măcar vreun interviu. După cinci ani în care Iohannis s-a ascuns de reporteri ba pe la mare, ba pe la munte, acesta îşi pune în aplicare aceeaşi tactică inclusiv în campania electorală, unde alege să fugă nu doar de jurnalişti ci şi de contracandidaţi.
Adevărata miză a alegerilor prezidenţiale este organizarea unei dezbateri reale privind viitorul românilor. Cum Klaus Iohannis a refuzat până acum confruntările, această dezbatere va avea loc abia în turul al doilea.
Românii au nevoie să vadă o dezbatere între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, exponenţii celor două mari curente existente în societate. Românii au nevoie să vadă o dezbatere între un politician care nu-şi asumă niciodată nimic, şi un altul care şi-a asumat să crească salariile, pensiile şi ajutoarele sociale, pentru ca o ţară întreagă să o ducă mai bine.
Românii merită o asemenea dezbatere şi ea va avea loc după primul tur al alegerilor. În turul 2, doar Viorica Dăncilă îl poate provoca pe Klaus Iohannis la o dezbatere reală, în urma căreia românii să înţeleagă mai bine încotro vor candidaţii să îndrepte această ţară.
Orice alt candidat în afară de Viorica Dăncilă se va pune preş în faţa lui Iohannis şi îi va facilita acestuia o victorie "la masa verde", un tichet de vacanţă pentru următorii cinci ani, plătit din banii românilor.
Aşadar, în primul tur al alegerilor, românii au de ales dacă doresc să voteze sloganuri şi lozinci, sau planuri şi strategii. Cine îşi doreşte ca România să fie condusă după nişte strategii clare, trebuie să o voteze pe Viorica Dăncilă, singurul candidat care îl poate provoca pe Klaus Iohannis la o dezbatere constructivă, din care să aflăm cu toţii ce perspective ne aşteaptă pentru următorii cinci ani.
Românii au dreptul să fie informaţi corect, complet şi precis!

Marius Dunca, senator, preşedinte Organizaţia Judeţeană PSD Braşov

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD
Executat de Fundaţia Umana-portal www.coronapress.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008