Saloane modernizate, inaugurate la Spitalul Judeţean Braşov

Saloane modernizate, inaugurate la Spitalul Judeţean Braşov

La trei luni după ce etajele V şi IV au fost date în folosinţă, joi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a avut loc inaugurarea etajelor III şi II ale corpului B din cadrul Staţionarului Central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, reabilitate şi modernizate printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Braşov şi preluat de Compania Naţională de Investiţii.
Saloanele, având fiecare câte 5 paturi, au fost transformate din temelii şi dotate cu grupuri sanitare proprii, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Din bugetul alocat de Consiliul Judeţean Braşov în acest an, conducerea spitalului a achiziţionat paturi, saltele lavabile şi noptiere noi, conform cerinţelor exprimate de şefii de secţii. Pentru uşurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi, s-a renunţat la cada de duş, astfel încât să se poată intra cu căruciorul inclusiv în grupurile sanitare.
Potrivit dr. Călin Cobelschi, managerul spitalului, la etajul III va funcţiona Secţia Chirurgie II, iar la etajul II va fi mutată Secţia de Ortopedie. Astfel, rămân libere etajele V, IV, III din aripa A, unde la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă lucrările de igienizare. Momentan, acestea nu se pot desfăşura, deoarece trebuie mai întâi soluţionată o contestaţie a rezultatului achiziţiei lucrărilor, depusă de firma clasată pe locul al treilea.
La etajul IV, în locul Ortopediei va fi mutată Secţia de Neurochirurgie, iar după terminarea etajului I spaţiul va fi alocat Secţiei de Chirurgie I.
Managerul SCJU Braşov mai spune că "în colaborare cu firma care va fi desemnată câştigătoare a lucrărilor de igienizare, vrem să începem cu parterul şi etajul I, simultan cu etajele V şi IV, din următorul motiv: vrem ca la parter să amenajăm spaţiul pentru Secţia de Chirurgie Plastică si Reconstructivă, care include baia de arşi şi alte elemente specifice acestei specialităţi medicale, astfel încât la finalizarea lucrărilor s-o mutăm direct în această locaţie".
Totodată, la demisolul Staţionarului Tractorul au început lucrările pentru amenajarea viitorului Ambulatoiu ce va deservi specialităţile care vor fi relocate la Tractorul: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.
În acelaşi timp, la demisolul Staţionarului Astra sunt în desfăşurare lucrările de reamenajare a spaţiului ce va deveni Ambulatoriu pentru Oncologie, Hematologie, Interne, Reumatologie, Recuperare şi Spitalizare de zi. În proiect este cuprinsă şi extinderea Bazei de tratament.
"În momentul de faţă am amenajat cabinetele de chirurgie, ortopedie şi chirurgie plastică, pe care a trebuit să le mutăm de la Staţionarul Central pentru a pregăti spaţiul necesar Angiografului Biplan. Amenajările interioare specifice pentru acest aparat vor fi făcute de câştigătorul licitaţiei şi anume General Electric, care trebuie ca până la sfârşitul acestei luni să şi monteze aparatul", a mai explicat dr. Călin Cobelschi.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a corpului B al SCJU Braşov au fost supervizate în permanenţă de conducerea administraţiei judeţene. Preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea a verificat periodic modul cum evoluează lucrările pe şantierul de la Judeţean, fiind la curent cu etapele parcurse şi problemele întâmpinate.
"Sunt bucuros că lucrările au înaintat şi reuşim să avem în acest moment finalizate patru etaje din cele cinci ale spitalului. De asemenea, mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi dotării cu echipamente medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor şi existenţelor existente la nivel european în domeniul sănătăţii", a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.
D.R.