Măsuri pentru pentru buna desfăşurare a procesului electoral

Măsuri pentru pentru buna desfăşurare a procesului electoral

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a susţinut, joi, o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în 10 noiembrie 2019. Cu această ocazie, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a făcut o informare cu privire la acţiunile întreprinse pentru buna desfăşurare a procesului electoral.
"Toate instructajele la nivelul judeţului Braşov au fost finalizate până la această oră. Mă refer la preşedinţii secţiilor de votare, la locţiitorii acestora, precum şi la operatorii de tablete electronice care vor fi folosite în ziua alegerilor prezidenţiale. Sâmbătă, începând cu ora 8.00, va începe distribuirea materialelor necesare procesului de vot către toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Braşov. Din punctul nostru de vedere, pregătirile se desfăşoară conform planificării. Menţionez că, la nivelul Instituţiei Prefectului judeţul Braşov, avem o colaborare foarte bună cu toate armele din MAI şi cu toţi ceilalţi colaboratori angrenaţi în procesul electoral. Ne vom face datoria cu responsabilitate şi profesionalism până în ultima clipă", a declarat prefectul Marian Rasaliu.
Astfel, în judeţul Braşov au fost amenajate 455 de secţii de votare, dintre care 182 în municipiul Braşov. Numărul buletinelor de vot este 571.540, în condiţiile în care pe listele electorale se află 519.538 de alegători.
Duminică, 10 noiembrie 2019, după închiderea urnelor de vot (ora 21.00), toate materialele electorale vor fi preluate şi depozitate în deplină siguranţă la Colegiul Naţional "Unirea" Braşov.
D.R.