Pregătiri pentru sezonul rece, pe domeniul schiabil din Poiana Braşov

Pregătiri pentru sezonul rece, pe domeniul schiabil din Poiana Braşov

Lucrările de pregătire a pârtiilor şi de verificare a instalaţiilor de producere a zăpezii şi a celor de transport pe cablu se apropie de final. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, domeniul schiabil va fi pregătit în totalitate.
Pentru a creşte calitatea amenajării pârtiilor, Primăria Braşov a demarat şi o licitaţie pentru achiziţia a două maşini de bătut zăpada, tip RATRAC.
,,Și în acest an vom termina la timp pregătirile pentru sezonul de schi. Deja au fost montate plasele şi saltelele de protecţie, a fost verificată instalaţia de producere a zăpezii artificiale, tunurile mobile sunt deja pe poziţii, la instalaţia de transport pe cablu mai trebuie făcute încercările de transport cu sarcină de greutate. Pentru a creşte eficienţa pregătirii pârtiilor, dar şi pentru a creşte calitatea acestora, am demarat procedura de achiziţie a încă două ratracuri, cu o valoarea estimată a investiţiei de aproape 4 milioane de lei. Având în vedere că dintre ratracurile existente, 3 sunt deja verificate şi funcţionale, iar al patrulea va fi funcţional începând cu sfârşitul acestei luni, sper ca, încă din acest sezon de schi, amenajarea celor 25 de kilometri de pârtie să se facă cu 6 ratracuri. Acest lucru este încă o garanţie că, şi în acest sezon, cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Braşov", a declarat George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Pregătiri sezon de schi:
Până la această dată s-au finalizat lucrările de revizie a instalaţiilor de produs zăpadă artificială.
S-au monatat toate sistemele de protecţie (saltele şi garduri fixe), respectiv 120 saltele pe lăncii, 10 saltele pe tunurile fixe şi aproximativ 1.000 de metri de plase de protectie fixe.
Tunurile mobile au fost aşezate pe poziţii.
S-au efectuat reviziile maşinilor de amenajat pârtiile, iar, in acest moment, avem funcţionale 3 maşini. Pentru a patra maşină, săptămâna viitoare va fi livrat setul de şenile necesar.
Lacul de acumulare este plin în proporţie de 95% şi, în acest moment, se află în proces de umplere, procedură care va fi finalizată în jurul datei de 25 noiembrie.
Practic, dacă săptămâna viitoare vor fi condiţii meteo propice, instalaţiile de producere a zăpezii artificiale pot fi pornite.
D.R.