Toamna bate record după record! A fost cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 140 de ani

Toamna bate record după record! A fost cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 140 de ani

Vremea a doborât un record istoric! A fost cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 140 de ani, de când se fac măsurători. În România, valul de aer tropical blocat în estul continentului provoacă în continuare anomalii termice. În aşteptarea iernii, avem temperaturi de sfârşit de august. Prognoza meteo pentru vineri, 8 noiembrie 2019. Vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii noiembrie în toată ţara, dar în special în jumătatea de sud-est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade.

Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse în Oltenia, Banat şi Transilvania şi zonele montane şi local în Crişana, Maramureş, Moldova şi în vestul şi nordul Munteniei. În special în zona Carpaţilor Meridionali şi a Subcarpaţilor Getici, în Carpaţii şi Subcarpaţii de Curbură cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi izolat şi trecător în sud şi în sud-vest.

Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 9 noiembrie 2019. Vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special seara şi noaptea în vest şi în sud-vest unde local vor fi ploi, mai ales averse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar la cote mai reduse şi în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică, 10 noiembrie 2019. Vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, chiar deosebit de caldă în sud-estul ţării.

Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în regiunile sud-vestice şi local în cele vestice şi centrale. În restul teritoriului cerul va fi variabil pe parcursul zilei, cu unele înnorări după orele serii, când izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, cu precădere pe creste, precum şi în vestul şi estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

A.C.