La Braşov s-a deschis cel mai modern Centru de Cardiologie Clinică şi Intervenţională din România

La Braşov s-a deschis cel mai modern Centru de Cardiologie Clinică şi Intervenţională din România

Cel mai nou centru de Cardiologie Clinică şi Intervenţională din România s-a deschis recent la Braşov. Centrul care este parte a Spitalului Sf. Constantin are în componenţă un laborator de Cateterism Cardiac şi Angiografie ce este dotat cu cel mai modern angiograf de la ora actuală care va permite efectuarea de coronarografii, arteriografii, angioplastii coronariene cu stent şi angioplastii periferice cu stent. Deschiderea acestui centru este cu atât mai importantă cu cât România este în topul ţărilor cu cele mai mari rate de deces din cauza afecţiunilor cardiace.

Beneficiile pentru medici şi pentru pacienţi

Extrem de performant, noul angiograf oferă pacienţilor multiple avantaje şi vine în completarea competenţelor echipei medicale. Datorită tehnologiei avansate, se obţine o reducere însemnată a dozei de radiaţii aplicate pacientului de până la 60%, comparativ cu tehnologia convenţională, aparatul oferind o vizibilitate mai bună cu până la 70% a vaselor mici şi o reducere a pulsurilor cu până la 43%, pentru o mai bună calitate a imaginii şi o doză mai scăzută de iradiere pentru pacient. Noul angiograf oferă o rezoluţie de contrast înaltă, o calitate deosebită a imaginii având o tehnologie imagistica 3D avansată. De asemenea, acesta oferă o precizie pentru asigurarea unei ghidări cât mai bune în timpul intervenţiilor procedurale în cardiologie, radiologie intervenţională, chirurgie;

Centrul de Cardiologie Clinică şi Intervenţională are o capacitate de 17 paturi, din care 2 paturi de USTACC (Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici) dotate la cel mai înalt nivel, unde vor fi trataţi pacienţi cu diagnostice din toată patologia de boli cardiovasculare.

Pacienţii vor putea beneficia de tratamente decontate de stat

Deşi în România mai există şi alte centre pentru tratarea bolilor cardiace, este din ce în ce mai greu pentru acestea să deservească numărul mare de pacienţi care au nevoie de ajutor medical. De aceea, Spitalul Sf. Constantin a încheiat şi un contract de colaborare cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienţii vor putea beneficia de tratamente decontate de stat.

Echipa de medici cardiologi a noului centru

Performanţa noului Centru de Cardiologie Clinică şi Intervenţională este data şi de o echipă de medici profesionişti precum: Dr. Dragoş Lupu, Dr. Cristian Popescu, Dr. Emil Moldovan (medici cardiologi intervenţionişti), Dr. Adina Frâncu, Dr. Liliana Jupoiu, Dr. Mohamed Jeridi, Dr. Ofelia - Daciana Khayaei-Heravi (medici cardiologi clinicieni).
D.R.