Doliu în România! Ghiţă Danciu, cel care a pus bazele Grupului Orizont '77, a murit

Doliu în România! Ghiţă Danciu, cel care a pus bazele Grupului Orizont '77, a muritEste doliu în lumea muzicii din România! Ghiţă Danciu, celebrul Filkist care a pus bazele Grupului Orizont "77, a murit astăzi.

Ghiţă Danciu fusese diagnosticat cu cancer în gât în urmă cu câţiva ani. În iarna anului 2018 a fost organizat un eveniment caritabil pentru el deoarece avea nevoie de 30 000 de euro pentru tratament, potrivit Spynews.ro.

"A fost un mare artist, o voce inconfundabilă a muzicii folk româneşti. Am fost buni prieteni de familiei (...) Într-un an de Crăciun, Ghiţă Danciu, Vali Moldovan şi Magda Puskas ne-au colindat acasă, moment în care soţul meu avea probleme de sănătate. Am petrecut multe ore împreună într-o atmosferă de neuitat", a declarat Gabriela Dinu, o apropiată a familiei regretatului artist.

Ghiţă Danciu a fost folkistul care a pus bazele Grupului Orizont "77. În ultimii 25 de ani a fost implicat într-o mulţime de proiecte culturale alături de Valentin Moldovan.

"MULTAM FAIN!" Aşa îşi termina Ghiţă recitalurile! Multam ‘ fain şi noi Ghită, pentru tot ce ai însemnat în folfkul romanesc si pentru toată zestrea de cântece minunate pe care ni le-ai lăsat. Ne vom aminti cu drag de tine, ori de cate ori le vom asculta", a transmis o altă apropiată a lui Ghiţă Danciu, pe Facebook.

A.C.