Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov: PNL îngroapă România

Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov:  PNL îngroapă România

Partidul Social-Democrat şi-a păstrat bazinul de stânga la nivelul judeţului Braşov. Dovada este în numărul de voturi obţinut de formaţiune, la ultimele scrutine la care a participat. Este rezultatul implementării măsurilor bune de către PSD, în cei aproape 3 ani de guvernare, consideră preşedintele PSD Braşov.

"Vreau să le mulţumesc braşovenilor pentru exprimarea votului, la alegerile prezidenţiale. Am observat o creştere masivă de la de la ciclu electoral la altul, ceea ce ne demonstrează că tot mai mulţi înţeleg puterea votului. Vreau să mulţumesc în special celor care au votat candidatul Partidului Social Democrat. Chiar dacă ţinem seama de valul de ură contra acestui partid şi denigrarea, dezinformarea din ultima perioadă la adresa Partidului Social Democrat, la adresa Guvernului şi la adresa persoanelor, nu mă mulţumeşte rezultatul obţinut la Braşov. Vom avea o analiză şi în Biroul Permanent Judeţean, pe primării, dar vom ţine seama de contextul general. Totuşi, făcând raportarea dintre turul I şi turul II, am reuşit să stabilizăm electoratul PSD la un număr de 75.000 de voturi. Aceste lucru ne dă speranţa că la următoarele alegeri, cu candidaţi cu viziune şi foarte bine pregătiţi, care vor vorbi despre proiecte, vom genera şi o multiplicare a acestui număr de voturi.", declară senatorul Marius Dunca.

Preşedintele PSD Braşov a relatat ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv Naţional, din această săptămână, cu accent pe necesitatea reformării stângii româneşti.

"După cum ştiţi, PSD are o conducere interimară de coordonare şi organizare a congresului care va avea loc în februarie anul viitor. Am mare încredere în preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Este un bun negociator, un om care cunoaşte foarte bine instituţia Parlamentului, o persoană care a demonstrat că are autoritatea necesară acestei funcţii şi rezultate cu filiala Buzău. Este un moment de reflecţie în interiorul Partidului dar şi de unitate, un mesaj pe care îl aşteaptă stânga românească. Avem obligaţia şi datoria să venim un mesaj şi cu o viziune de reformare a stângii, iar Marcel Ciolacu are capacitatea şi potenţialul să ofere României şi stângii din România acest lucru", este convins liderul social-democrat braşovean.

Marius Dunca este de părere că, din păcate, PNL demonstrează încă de la început că va îngropa România. După ce au criticat PSD pentru un deficit de 3%, liberalii îl cresc acum la 4,3%, iar instabilitatea financiară şi dezechilibrul economic îşi au aici premisele.

"Investitorii străini devin deja mai prudenţi, având în vedere ce se întâmplă în economie. Până acum, în 2019, România a cunoscut o creştere a investiţiilor străine cu 0,6 miliarde în România. Economia a înregistrat creştere economică, recunoscută şţi de Banca Mondială şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, niciunii nefiind suporteri ai PSD. De la această poziţie ajungem la 5 lei 1 Euro la casele de schimb şi la intenţii declarate de a vinde CEC Bank şi Hidroelectrica. Există suspiciunea că aceşti bani nu vor fi direcţionaţi către firme româneşti, ci către companiile străine, dar vom aştepta să vedem ce se va întâmpla"

Preşedintele PSD Braşov a trecut în revistă şi aşa numita "profesionalizare" adusă de PNL

"Liberalii au venit cu mesajul că oamenii de pe timpul PSD sunt incompetenţi şi că vin ei cu oameni profesionişti şi bine pregătiţi, vorbesc de principii şi nu vorbesc de oameni. Observăm la Braşov schimbarea directorului Regional al Poştei. Putem face o comparaţie între CV-uri. Îl avem, pe de o parte, pe fostul director. A terminat Facultatea de automatică în 1982, a fost inginer de sistem, iar apoi cercetător ştiinţific la institutul pentru automatizări Bucureşti. Din 1992, până în momentul de faţă a lucrat în Poşta Română ca inginer de sistem, şef de birou, şef de serviciu, director Regional, director. Iată, ajungi director regional după un parcurs normal, aşa e un profesionist. Ne uităm şi în celalalt CV şi nu găsim ce îl recomandă pentru această funcţie. Ba chiar, declară că a fost surprins de numirea făcută de, probabil conducerea PNL. Atrag atenţia, să nu fie un caz de trafic de influenţă. Conducerea PNL , prin prim-ministrul Orban a declarat că a oprit toate angajările. Din ce ştim, acest domn a fost angajat la Bucureşti pe post de documentarist şi ulterior numit director. Dacă asta înseamnă profesionalism, se demonstrează, de la început, că PNL îngroapă România şi îşi bate joc de oamenii care muncesc în aceste instituţii publice", concluzionează Marius Dunca.