PSD Braşov: Cerem excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău

PSD Braşov: Cerem excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău

Reformarea PSD nu se face cu declaraţii defăimătoare la adresa românilor din ţară sau din străinătate.

În urma declaraţiilor făcute de preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău cu privire la românii care muncesc şi trăiesc în Diaspora, Organizaţia Judeţeană a PSD Braşov cere excluderea din partid a acestuia. România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare.
Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Nicolae Bădălău şi nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declaraţii şi suntem convinşi că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toţi cetăţenii români din Diaspora sunt oameni oneşti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutaţi şi motivaţi să se întoarcă în ţară, însă prin măsuri concrete, nu prin declaraţii defăimătoare.
Exprimarea "fetiţele alea" ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combătut cu fermitate de autorităţile statului român. "Fetiţele alea" sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declaraţii defăimătoare.
Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc şi muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici şi profesori, oameni care îşi construiesc vieţi noi în ţările adoptive.
PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate.
Poziţia noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Naţională, prilej de reflecţie şi de celebrare a unităţii poporului român.

PSD Braşov