S-au stabilit grupele turneului final al Campionatului European de fotbal : România, grupă accesibilă (dacă se califică)

S-au stabilit grupele turneului final al Campionatului European de fotbal : România, grupă accesibilă (dacă se califică)

Ceremonie grandioasă la Bucureşti, cu participarea multor foste vedete ale fotbalului mondial, conducători de federaţii de fotbal din ţări europene sau oficiali ai UEFA : au fost stabilite grupele turneului final al Campionatului European 2020! Se ştie, România va găzdui unele partide din această competiţie, care se va desfăşura vara anului viitor.
În cazul în care va trece de barajul cu Islanda, Bulgaria şi Ungaria, România îşi ştie deja adversarele. Naţionala lui Rădoi va ocupa poziţia a patra în grupa C. Asta înseamnă că va juca, în următoarea ordine, cu Austria, Ucraina şi Olanda. Practic, se repetă situaţia de la Euro 2008, atunci când am jucat ultimul meci din grupă, cel decisiv, cu "Portocala Mecanică".
Componenţa celor şase grupe ale EURO 2020:
Grupa A: Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveţia.
Grupa B: Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia.
Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria, Baraj D (sau România, dacă se califică)
Grupa D: Anglia, Croaţia, Cehia, Baraj C.
Grupa E: Spania, Suedia, Polonia, Baraj B.
Grupa F: Portugalia, Franţa, Germania, Baraj A (dacă nu se califică România)
Campioana Europei, Portugalia, a fost repartizată în singura grupă ramasă, Grupa F, alături de Franţa şi Germania. Ce meciuri vom avea!
Meciul de deschidere al EURO 2020 va fi Turcia-Italia, pe 12 iunie, la Roma
D.R.