Braşovul a sărbătorit Ziua Naţională ; luminile de sărbătoare au fost aprise!

Braşovul a sărbătorit Ziua Naţională ; luminile de sărbătoare au fost aprise!

Braşovul a devenit, din nou, minunat ,,oraş din poveste", odată cu aprinderea luminilor de sărbătoare şi, desigur, a ornamentelor bradului de Crăciun, care-i încântă pe cei mici şi pe cei mari, în Piaţa Sfatului. Odată cu aprinderea iluminatului de sărbătoare, a avut loc şi deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Iluminatul festiv a fost montat pe 18 străzi din centrul oraşului, dar şi în parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa George Enescu şi Piaţa Sf. Ioan. În câteva zone s-a schimbat conceptul de amenajare, astfel strada Republicii, zona pietonală cea mai circulată din centrul Braşovului, a fost gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, pe lângă brad şi Târgul de Crăciun, în zona fântânii arteziene, a fost amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan a fost montat un Brad de Crăciun din luminiţe, cu înălţimea de 10 metri.
Şi zona pietonală nou creată în apropierea Primăriei, la intrarea în clădire dinspre strada N. Iorga, a devenit mai luminată, prin amplasarea unui copac de lumini, de patru metri înălţime. Doi îngeraşi de trei metri au fost amplasaţi în Parcul Central Nicolae Titulescu.
Aprinderea luminilor de sărbătoare a coincis cu sărbătorirea Zilei Naţionale, după o frumoasă ceremonie, care a avut punctul culminant pe Bulevardul Eroilor, acolo unde a coborât, după tradiţie, paraşutistul care a purtat tricolorul şi unde cei prezenţi au urmărit spectacolul aviatic, desfăşurat în premieră pe cerul Braşovului. La festivităţi au luat parte oficialităţile Braşovului, numeroşi braşoveni şi turişti, care au flancat bulevardul.
D.R.