Ce trebuie să ştii despre carnea de porc, înainte să o cumperi

Ce trebuie să ştii despre carnea de porc, înainte să o cumperi

Autorităţile sanitare veterinare avertizează consumatorii asupra necesităţii efectuării examenului trichineloscopic pentru carnea obţinută de la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodăriile proprii. Autorităţile sanitare veterinare recomandă cumpărarea cărnii de porc şi a produselor din carne de porc numai din unităţi autorizate. "Consumatorii trebuie să ţină cont atunci când cumpără carne de etichetă, lista ingredientelor, să urmărim cu atenţie depozitarea şi condiţiile de păstrare a produselor, să solicităm şi să păstrăm bonul fiscal dacă vrem să face o plângere la Protecţia Consumatorului în cazul în care avem o nemulţumire.

În general carnea are ca termen de valabilitate cam 10 zile de când animalul a fost sacrificat!", explică autorităţile.

A.C.