Chirurgul braşovean Dan Grigorescu : ,,domnul Borcean este descalificat de a mai ocupa poziţia de preşedinte al Colegiului Medicilor"

Chirurgul braşovean Dan Grigorescu : ,,domnul Borcean este descalificat de a mai ocupa poziţia de preşedinte al Colegiului Medicilor"

Medicul chirurg Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, s-a pronunţat astăzi, într-o intervenţie la un post central de televiziune, în legătură cu scandalul în care sunt implicaţi medicul Mircea Beuran şi preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, după episodul nefast de la Spitalul Floreasca. Este vorba despre faptul că Borcean, printr-un comunicat, i-ar fi luat apărarea chirurgului care era şef de echipă la intervenţia chirurgicală, în care pacienta a luat foc, după care a decedat. ,,Problema domnului Borcean nu este dacă a avut sau nu dreptate în ceea ce a susţinut, ci că s-a antepronunţat, în lipsa unor informaţii finale, oficiale, ale anchetei. El s-a bazat în afirmaţiile pe care le-a făcut doar pe simpatia şi încrederea personală faţă de un coleg, acuzat de diverse lucruri. Nu este normal ca o instituţie colegială şi, implicit, toţi membri ei, printre care mă număr şi eu, să fie implicaţi într-o situaţie controversată, doar pentru că preşedintele ei să sprijine oficial un prieten. Părerea mea este că, indiferent cât de nedrepte ar fi nişte acuzaţii adresate unui membru al Colegiului Medicilor, preşedintele putea să îl susţină pe acest coleg, doar în mediul privat. Instituţional, preşedintele trebuia să se comporte nu doar echidistant, ci distant, în raport cu o situaţie, în care, vrând-nevrând, ajungea să fie analizată chiar în cadrul Colegiului, unde domnul Borcean, practic, prin această abordare, este descalificat de a mai ocupa poziţia de înalt mediator al oricăror situaţii litigioase", a spus medicul braşovean Dan Grigorescu.
D.R.