Braşoveanca Adina Cîrciogel, medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice de altletism pentru juniori

Braşoveanca Adina Cîrciogel, medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice de altletism pentru juniori

România a cucerit 9 medalii, duminică, la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori indoor de la Istanbul, dintre care 3 de aur, 2 de argint şi 4 de bronz. Adina Cîrciogel se află printre sportivii medaliaţi, după ce a obţinut locul al treilea cu ştafeta feminină de 4x400 metri, braşoveanca fiind la un pas de podium şi în proba de 400 de metri, în cadrul căruia a reuşit un "personal best", 56.19 secunde. "Mă bucur pentru faptul că Adina şi-a făcut un «personal best», cu un timp de 56.19, dar aş fi fost, poate, mai mulţumit dacă şi-ar fi respectat sarcinile trasate pentru acest concurs. Mai avem două concursuri în următoarea perioadă, unul la categoria ei de vârstă, juniori I, respectiv unul la seniori, la care sperăm să obţinem o medalie", a declarat Horaţiu Calfa, antrenorul Adinei Cîrciogel.
În clasamentul final al medaliilor, România a fost devansată de Turcia, cu 8-6-7, şi de Ucraina, cu 4-0-0. La feminin, Grecia a terminat pe primul loc, cu 2 medalii de aur şi 5 de argint, urmată de România, 2-2-2, şi Croaţia, 2-1-3. România a terminat pe trei la masculin, cu 1-0-2, după Turcia, 7-4-3, şi Ucraina, 2-0-0.
Țara noastră a participat cu 23 de atleţi la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori, 11 la feminin şi 12 la masculin.