Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov: Judecând după rezultatele economice ale ultimelor 3 luni, PNL nu merită să guverneze

Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov: Judecând după rezultatele economice ale ultimelor 3 luni, PNL nu merită să guverneze

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, susţine că modul în care PNL a gestionat economia din noiembrie până în prezent arată nepricepere şi lipsă de preocupare pentru stabilitatea economică şi socială a României. Marius Dunca îi acuză pe liberali că distrug tot ce s-a făcut bun în România pe parcursul ultimilor 8 ani, în special în economie, unde reformele iniţiate de PSD au generat creştere economică sustenabilă care a făcut posibilă creşterea veniturilor pentru toţi românii.

"Ceea ce am muncit noi vreme de 8 ani, PNL distruge în 3 luni. Au ajuns la guvernare în cel mai bun moment economic pe care ţara noastră l-a avut din 2012 încoace şi nu ştiu ce au de făcut. PNL este un partid fără profesionişti, fără idei, umflat artificial de la Cotroceni. După 3 luni în care PNL i-a scos la înaintare pe liderii cei mai de seamă: Orban, Turcan şi afaceristul din sănătate Costache, deficitul comercial a crescut de la 6,48% din PIB la 8% din PIB. Deficitul de cont curent a crescut de la 4,26% din PIB la 4,8% din PIB. Inflaţia a crescut de la 3,36% la 4,1%. Totul în timp ce Cîţu tace si le face, împrumutând România cu 40 de miliarde de lei în numai 3 luni, cu scadenţe de până la 30 de ani", suştine preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca.

În opinia lui Dunca, PNL sacrifică dezvoltarea României pentru beneficii politice imediate, cum ar fi forţarea alegerilor anticipate şi obţinerea de foloase electorale.

"Dacă ne uităm cu atenţie vedem că politicile guvernamentale ale PNL generează nemulţumiri în rândul tuturor categoriilor sociale. Pensionarilor nu le vor mai creşte pensiile, pentru că PNL nu spune nimic despre creşterea punctului de pensie cu 40% aşa cum era stability. Profesorilor nu le vor creşte veniturile de la 1 septembrie, copiilor nu li se vor dubla alocaţiile de la 1 august. În schimb, angajaţilor li se impune creşterea vârstei de pensionare, salariul minim nu va mai creşte, investiţiile promise de PNL în infrastructură se lasă aşteptate. Au înlocuit autostrada Comarnic - Braşov, a cărei construcţie urma să înceapă în 2020, cu un drum forestier ocolitor, expresia clară a incompetenţei. Fiecare zi cu PNL la guvernare mai arată interese ascunse pentru protejarea băncilor şi a privaţilor cu interese în sănătate. Pe fondul tuturor acestor lucruri, balonul PNL se dezumflă şi va sparge în curând. De aici apare graba şi dorinţa de anticipate. Nicio vorbă despre oameni, niciun cuvânt despre România, nicio veste pentru milioanele de români care au aşteptări de mai bine. Ce pot să garantez este că PSD este pregătit pentru alegeri şi că îi vom demasca pe aceşti impostori care astăzi sunt la guvernare", mai spune Dunca.