Poiana Braşov, gazdă a două competiţii de schi, în luna februarie

Poiana Braşov, gazdă a două competiţii de schi, în luna februarie

Între 10 şi 14 februarie, în Poiana Braşov va avea loc cea de-a treia ediţie a FIS Children Trophy, competiţie adresată sportivilor U14 şi U16. Concursul propriu-zis va avea loc în zilele de 12 şi 13 februarie şi va cuprinde probele de slalom uriaş şi slalom, pe fiecare categorie de vârstă, pentru băieţi şi pentru fete.
Organizatorii au pe listă aproximativ 100 de participanţi, din Austria, Bulgaria, Grecia, Slovacia, Letonia, Liban, Brazilia, Georgia, Armenia şi România, însă experienţa celor două ediţii anterioare le-a arătat că numărul poate creşte chiar în ultimele zile.
Înscrierea este gratuită, la fel ca şi cazarea şi masa, în regim de demipensiune, iar transferul de la aeroport la hotel este de asemenea gratuit pentru fiecare participant, inclusiv staff-ul tehnic.
Concursul este organizat de Asociaţia de Turism Poiana Braşov, cu sprijinul Primăriei Braşov, al Federaţiei Române de Schi Biatlon, dar şi al Ana Hotels, Teleferic Grand Hotel, Hotel Alpin şi Hotel Escalade.
De asemenea, Small Evolving Ski Nations Race - FIS -SES 2020 Race este o competiţie FIS adresată cadeţilor şi seniorilor, care va avea loc tot în Poiana Braşov, în perioada 18-21 februarie. Competiţia cuprinde tot probe de slalom uriaş şi slalom, iar organizatorii estimează o participare de aproximativ 200 de sportivi din 19 ţări. La festivităţi este aşteptată şi Sarah Lewis, secretar general al Federaţiei Internaţionale de Schi.
"Nu sunt singurele evenimente care se derulează în Poiana Braşov, urmează şi altele, de nivel naţional. FIS Children Trophy şi FIS - SES Nation CUP sunt competiţii internaţionale, iar Braşovul face parte din calendarul FIS şi ne-am angajat să organizăm cinci ediţii ale FIS Children Trophy, iar această experienţă va fi extrem de bună pentru a fi luaţi în calcul ca organizatori şi pentru alte evenimente de acest fel. Primăria a sprijinit mereu evenimentele sportive, suntem o echipă, primăria împreună cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Federaţia Română de Schi, şi suntem pe un parcurs bun ca şi organizatori de evenimente sportive internaţionale. Este o şansă atât pentru Braşov cât şi pentru România organizarea de astfel de competiţii, iar Poiana Braşov este singurul domeniu schiabil din ţară care oferă condiţiile pentru astfel de evenimente“, a declarat primarul George Scripcaru.
"Aceste competiţii sunt foarte importante pentru promovarea Braşovului şi ajută la dezvoltarea sportului şi mai ales a schiului, cu precădere în rândul tinerilor. Ne bucură că putem aduce curse în România care să le ofere, acasă, posibilitatea să participe şi să îşi compare rezultatele la nivel internaţional“, a spus Dan Ghiţă, reprezentant al organizatorilor.
Ambele competiţii vor avea loc pe pârtia Subteleferic, pârtie omologată pentru competiţii de acest nivel din anul 2013, şi care are o foarte bună accesibilitate.
D.R.