Acţiune de protest la Castelul Bran

Acţiune de protest la Castelul Bran

O acţiune de protest pentru salvarea patrimoniului naţional, aflat în Secţia Etnografică în aer liber a Muzeului Naţional Bran, care se afla in prezent in procedura de evacuare, are loc miercuri, între orele 11:00 si 15:00, potrivit unui comunicat de presă.
Acţiunea este organizată de Sindicatul Patrimoniul Naţional Cultural Bran, în faţa Secţiei Etnografice în aer liber a Muzeului Naţional Bran.

Sectia Etnografica in aer liber cuprinde 18 monumente de arhitectură populară tradiţională cu caracter unic, înscrise în lista monumentelor istorice la categoria A şi clasate ca aparţinând patrimoniului cultural naţional.

Aceste monumente istorice sunt, în prezent, în pericol, din cauza neclarităţii situaţiei legale a terenului pe care se află amplasate şi a modului de soluţionare a dosarelor pe rolul instanţelor de judecată, care au generat situaţia actuală.

In consecinţă, dreptul de proprietate al statului roman, precum şi dreptul de administrare al Muzeului Naţional Bran asupra terenului, au fost radiate din cartea funciară", se arata in comunicat.
D.R.