Poliţişti cu body cam. Ce spun persoanele filmate de agenţii de la rutieră sau de la ordine publică

Poliţişti cu body cam. Ce spun persoanele filmate de agenţii de la rutieră sau de la ordine publică

Poliţiştii din Cluj-Napoca au primit 125 de camere video portabile care pot fi montate pe echipament. Scopul este să filmeze orice intervenţie pentru a preveni mita sau eventuale violenţe. Alte astfel de dispozitive sunt acum în curs de distribuire în judeţele din Transilvania. De la începutul lunii februarie, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică din Cluj-Napoca folosesc sisteme audio-video portabile, de tip body cam.

Paul Bora, poliţist Biroul Rutier Cluj-Napoca: Le folosim pentru fotografiere sau pentru înregistrarea audio-video pentru momentele în care intrăm în contact cu subiecţii participanţi la trafic, iar acest lucru este sugestionat şi de acest ecuson pentru a fi mai vizibili şi aceştia să conştientizeze faptul că sunt înregistraţi audio-video.

Carmen Pompaş, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Aceste sisteme sunt utile şi benefice atât pentru poliţişti, pentru prevenirea faptelor de ultraj ori a celor de corupţie de exemplu, cât şi pentru cei cu care interacţionează aceştia, pentru prevenirea unor eventuale comportamente abuzive.

Poliţiştii din Cluj-Napoca au primit 125 de camere portabile. Cei din Huedin 8, iar cei din Dej 25. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş urmează să primească astfel de dispozitive.

A.C.