După exploziile de miercuri, alte două colete capcană au ajuns la sediile unor firme din Olanda. Ce suspectează anchetatorii

După exploziile de miercuri, alte două colete capcană au ajuns la sediile unor firme din Olanda. Ce suspectează anchetatorii

Un colet-capcană a luat foc joi într-o bancă din Amsterdam, iar un altul a fost dezamorsat într-o clădire de birouri de lângă Utrecht. Acestea sunt ultimele cazuri dintr-o serie de atacuri cu care s-a confruntat Olanda săptămâna aceasta. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului care a avut loc în bancă, a declarat o reprezentantă a instituţiei, însă poliţia a spus că o persoană a inhalat fum, potrivit Reuters. Rob van der Veen, un purtător de cuvânt al poliţiei, a precizat: "Coletul nu a explodat, ci a luat foc".

Poliţia a dezamorsat un colet-capcană la un birou al unei firme americane de lângă Utrecht. Nimeni nu a fost rănit, iar o echipă de specialişti din Amsterdam investighează cazul.

Poliţia crede că incidentele de miercuri, când două colete au explodat fără consecinţe în sediile unor firme, au legătură cu unele semnalate la începutul lunii ianuarie, când mai multe scrisori suspecte au fost trimise la o serie de companii. Niciuna din ele nu a explodat, iar anchetatorii spun că expeditorul a cerut sume în bitcoin pentru a opri "atacurile".

A.C.