Peste 2.400 de fetuşi descoperiţi în garajul şi portbagajul unui doctor care făcea avorturi au fost înmormântaţi

Peste 2.400 de fetuşi descoperiţi în garajul şi portbagajul unui doctor care făcea avorturi au fost înmormântaţi

O înmormântare în masă a avut loc în statul american Indiana, fiind îngropate rămăşiţele a 2.400 de fetuşi descoperiţi la finalul anului trecut în garajul unui doctor care făcea avorturi, informează CNN. Ulrich Klopfer a deţinut trei clinici de avorturi în South Bend, Indiana, înainte să îi fie retrasă licenţa, în 2015. Bărbatul a murit în luna septembrie a anului trecut. În timp ce se uitau printre lucrurile lui, membri familiei au descoperit rămăşiţele unor fetuşi umani şi au anunţat poliţia. Investigatorii au descoperit rămăşiţele a 2.246 de fetuşi umani conservate în garajul doctorului, precum şi altele în portbagajul maşinii sale.

Procurorul general din statul Indiana, Curtis Hill, a ţinut înmormântarea într-un cimitir din South Bend, "Astăzi, ne aducem aminte de cei 2.411 de bebeluşi nenăscuţi ale căror rămăsiţe au fost păstrate fără sens de către doctorul Ulrich Klopfer după ce a efectuat avorturile, din 2000 în 2003", a spus Hill la înmormântare. "Aceşti bebeluşi meritau mai mult decât să fie păstraţi într-un garaj întunecat sau într-un portbagaj". Când au fost găsite în garajul şi portbagajul lui Klopfer, rămăşiţele fetuşilor se aflau în pungi de plastic umplute cu un lichid folosit la conservarea materiei biologice. Pungile se aflau în cutii.

Poliţiştii au mai găsit documente de la clinicile lui Klopfer din Indiana şi au stabilit că acesta nu obişnuia să urmele procedurile legale în privinţa fetuşilor şi nici nu întocmea documente. Nu există dovezi că Ulrich Klopfer ar fi efectuat proceduri medicale pe proprietatea sa.

A.C.