Ministrul Sănătăţii anunţă spitalele care vor prelua eventualele cazuri de coronavirus: Suntem pregătiţi. Nu există încă niciun caz

Ministrul Sănătăţii anunţă spitalele care vor prelua eventualele cazuri de coronavirus: Suntem pregătiţi. Nu există încă niciun caz

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi, în debutul şedinţei de guvern, că sunt luate toate măsurile şi că România este pregătită în cazul în care vor fi confirmate cazuri de infecţie cu temutul virus din China. "Pe teritoriul României nu există niciun caz de infecţie cu coronavirus. Ultima suspiciune a fost infirmată ieri", a precizat Costache.
"Săptămâna trecută am trecut OUG pentru a refacere stocurile pentru biocid, material de protecţie, materiale şi echipamente sanitare. Am luat în considerare "worst case scenario". Totul a intrat în linie dreaptă", a mai spus ministrul.

Ministrul sănătăţii a prezentat o informare în şedinţa de guvern în care a anunţat că în acest moment probele pentru diagnosticarea cu coronavirus sunt trimise doar la Bucureşti, însă urmează să fie deschise alte 3 centre. "În paralel avem capacitate de diagnostic în România în Bucureşti şi până la finalul săptămânii în alte 3 centre din ţară pentru a nu mai plimba probele", a declarat Victor Costache.

Conform protocoalelor, au fost stabilite şi spitalele care se vor ocupa de eventualele cazuri de infecţie cu coronavirus. "Am instituit pentru prima dată şi măsurile de carantină. Carantina durează 14 zile şi mergem după protocoalele internaţionale. Conform protocoalelor, primele zece cazuri vor fi tratate la Matei Balş urmând ca mai apoi să fie utilizate şi alte spitale din ţară, Iaşi, Timişoara, Cluj". De asemenea, ministrul Finanţelor a precizat că au fost alocaţi din fondul de rezervă banii pentru achiziţionarea termoscannerelor pentru dotarea aeroporturilor din ţară.

A.C.