Balul Portului Popular Rupea, judeţul Braşov - 50 de ani

Balul Portului Popular Rupea, judeţul Braşov - 50 de ani

Peste 700 de persoane au participat la Balul Portului Popular Rupea, fiecare îmbrăcate în frumoasele costume populare, intr-un evantai magic de culori astrale şi de motive ancestrale. Au venit de pretutindeni, nu numai din satele învecinate, din judeţ şi din întreaga ţară, ci şi de peste ocean, tocmai din America sau din Canada, şi din Spania, Germania, Polonia etc. Ce mai, au venit români, rupeni, de pretutindeni.
A fost un eveniment de amploare, cum rar întâlneşti, de o frumuseţe copleşitoare şi extrem de emoţionant. Au participat şi oficiali din Spania, dintr-un oraş înfrăţit cu oraşul Rupea. Au fost oferite distincţii de ambele părţi.
A participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Vestea, care, în semn de respect faţă de tradiţiile strămoşeşti, a venit îmbrăcat într-un frumos costum popular.
Nimeni nu a politizat. Toată lumea s-a bucurat de această tradiţie excepţională "Balul Portului Popular Rupea", la ceas aniversar, care s-a ţinut fără întrerupere timp de o jumătate de secol.

Felicitări şi La mulţi ani, oameni buni!

Ileana Gafton Dragoş
Foto:Ileana Gafton