Vama Buzăului închide spaţiile de zimbri; şase persoane se află în izolare în comună

Vama Buzăului închide spaţiile de zimbri; şase persoane se află în izolare în comună

Primarul comunei Vama Buzăului, din judeţul Braşov, Tiberiu Nicolae Chirilaş, ne-a declarat că aplică măsurile noi care se impun în localitatea pe care o administrează, respectând legea şi, mai ales, pentru că deja are persoane aflate în izolare.
"Tocmai am ieşit de la şedinţa Comitetului Local de Situaţii de Urgenţă . Avem şase persoane aflate în izolare. Avem spaţiu amenajat pentru carantină, bine definit, cu paturi şi cu tot ce se impune. Am hotărât inchiderea spaţiilor de vizitare a zimbrilor, de luni. Apărăm intrarea în localitate şi facem tot ce trebuie pentru stoparea transmiterii coronavirusului. ", a declarat primarul Tiberiu Nicolae Chirilaş.
Inventarierea persoanelor vârstnice
Primarul comunei Vama Buzăului a mai precizat: "Referitor la persoanele în vârstă, am recurs la inventarierea acestora, respectiv să ştim care sunt cei care au copii, pot să îi îngrijească şi pot să le asigure întreţinerea lor zilnică , şi să ştim care sunt cei care nu au pe nineni să-i ingrijeasca , cu scorul ca primaria să-i ajute în sensul acesta, să găsim noi o rezolvare. Recomand să stea oamenii acasă, pentru că nu-i de joacă!"
Ileana Gafton Dragoş