Concursul Eurovision 2020 a fost anulat, pentru prima dată în istoria de 64 de ani

Concursul Eurovision 2020 a fost anulat, pentru prima dată în istoria de 64 de ani

Competiţia Eurovision 2020, care ar fi trebuit să se desfăşoare în luna mai la Rotterdam (Olanda), a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunţ al organizatorilor, European Broadcasting Union (EBU). Este pentru prima dată în istoria de 64 de ani a Eurovision, când evenimentul nu se va ţine.

"Vă anunţăm cu regret anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni am analizat mai multe alternative pentru a putea desfăşura acest eveniment.

Cu toate acestea, incertitudinile create de epidemia de COVID-19, în Europa, precum şi restricţiile impuse de guvernele ţărilor participante, au dus la această decizie extrem de dificilă a EBU de a anula evenimentele planificate", se arată în declaraţia de presă.

"Suntem foarte mândri că Eurovision a unit audienţele an de an, fără întreruperi, timp de 64 de ani. Și noi, la fel ca milioanele de fani din întreaga lume, suntem foarte trişti că evenimentul nu se va mai desfăşura în luna mai."
Publicitate

Organizatorul Eurovision a mai precizat că va continua discuţiile cu administraţia oraşului Rotterdam pentru ca evenimentul să se desfăşoare în 2021.

România urma să participe la concursul muzical Eurovision, având-o desemnată drept reprezentantă pe Roxen, cu piesa "Alcohol You", artistă reprezentată de Global Records.

A.C.