Un copil de 4 ani, din Braşov, descoperit cu tumoră pe creier. Părinţii sunt blocaţi la Bucureşti din cauza coronavirusului

Un copil de 4 ani, din Braşov, descoperit cu tumoră pe creier. Părinţii sunt blocaţi la Bucureşti din cauza coronavirusului

Pe lângă nenorocirile provocate de coronavirus, românii se mai confruntă şi cu alte boli grave. Aşa este şi cazul unei familii tinere din Braşov, care s-au trezit peste noapte, că băieţelul lor de 4 anişori nu-şi mai simte o mână şi-un picior. Este vorba de PAȘCALĂU BOGDAN FLORIN, căruia o tumoră apărută pe creier i-a schimbat destinul dintr-o dată şi a frânt inima părinţilor.
Despre această nenorocire, mama copilului ne-a declarat: "Sâmbătă, 13 martie 2020, deci săptămâna trecută, am constatat că băieţelul nostru, Bogdan, nu îşi mai simţea mânuţa şi picioruşul. Am fugit repede cu el la Spitalul de Copii din Braşov unde i s-au făcut investiţii. Am fost trimişi de urgenţă la Spitalul Baltazar Bucureşti. Aici, medicii au descoperit că are o tumoră pe creier. Am crezut că înnebunesc, că nu aud bine, că nu este adevărat. Astăzi, 20 martie 2020, copilul a fost transferat la Fundeni. Sunten blocaţi aici. Nu putem părăsi spitalul din cauza coronavirusului. Am vrut să plecăm cu CD-ul şi la Cluj, să mai cerem o părere medicală. Apelăm la toţi medicii să ne ajute. Încercăm soluţii şi în străinătate. Peste tot sunt piedici din cauza pandemiei. Am apelat şi la mass-media, poate apare de undeva o salvare. Nu ştiu ce ne facem. Medicii şi-au dat interesul, dar sunt şi ei într-o situaţie fără precedent. Avem nevoie de ajutor, să ne salvăm băiatul. "

Vecinii şi prietenii vor să ajute prin telefon

Vestea că Bogdan este la spital a ajuns şi la urechile vecinilor şi prietenilor care au încercat să se mobilizeze prin telefon pentru a ajuta cumva această familie care are aşa un necaz mare. Întâmplarea face că Bogdănel este şi vecinul nostru, familia lui locuind aproape de sediul redacţiei.
O tânără vecină, mama unui băieţel de seama lui Bogdan, m-a sunat disperată: "Trebuie să ajutăm cumva, chiar dacă toţi suntem blocaţi în case, izolaţi, din cauza pandemiei covid-19. Nu pot să stau cu braţele încrucişate, mai ales că Bogdan este în grupă la grădiniţă cu copilul meu. Am luat legătura cu părinţii lui Bogdan şi mi-au trimis copii după actele medicale. Sunt disperaţi că nu pot trimite CD-ul imagistic şi la alţi medici. Sunt blocaţi, nu pot ieşi, nu pot face copie la CD, nu au acces la un calculator să descarce CD-ul să poată trimite pe e-mail imaginile. Au nevoie de ajutor. Vă rog să mediatizaţi cazul, să vadă cât mai multă lume. Este un caz de actualutate pe care îl cunoaştem. Nu se bagă nimeni să-l opereze acum. Nu se ştie de ce. Până în prezent, Bogdan era un copil normal. A venit nenorocirea asta peste această familie. Țara este declarată în stare de urgenţă. Păi şi cazul lui Bogdan este stare de urgenţă. Ce-i de făcut, cum să ajutăm. Noi, vecinii ne-am mobilizat să ajutăm fiecare cu ce putem. Parcă s-a deschis şi un cont, dacă e nevoie de bani pentru transfer in ţară sau străinătate. Vă rog mediatizaţi cazul, poate are impact şi primim ajutor de specialitate!"
Vom reveni cu amănunte.

M-a contactat o doamnă care m-a informat că soţul domniei sale are o platformă de evaluare medicală online!

Ileana Gafton Dragoş