Dragi credincioşi necredincioşi!

Dragi credincioşi necredincioşi!

M-am gândit bine înainte de a scrie aceste rânduri. Inclusiv cum să mă adresez. Doamne iartă-mă dacă greşesc! Am constatat că trebuie să mă adresez credincioşilor necredincioşi. De ce? Pentru că am constatat că toate postările voastre sunt luate şi distribuite de oriunde, de pretutindeni. Nimeni,( nici un român ortodox, care se crede credicios , inclusiv mulţi preoţi, care preiau fel de fel de ştiri de peste tot), nu distribuie/publică nimic din ce ne spune Biserica noastră Ortodoxă din România. Oare de ce?
Oameni buni, dezmeticiţi-vă, credeţi în Biserica Ortodoxă Română (BOR) şi publicaţi ce ne spune ea. ATÂT!
Ce treabă aveţi voi cu ruşii, cu grecii, cu bulgarii, cu mai ştiu eu cine, când voi trăiţi aici,în România. Nu oare sunteţi mai bucuroşi să judecaţi, care, ce şi cum, faţă de biserica noastră? Dacă nu, atunci de ce publicaţi şi faceţi reclamă la alţi ortodocşi, care nu rezonează cu poporul român şi cu politica bisericii noastre. Sunteţi duşmanii ei, sunteţi puşi pe incitare, sunteţi dispuşi să arătaţi ce fac celelalte biserici şi credincioşi fără să vă gândiţi la impact şi consecinţe?
Uitaţi-vă în curtea voastră şi nu vă mai înghesuiţi să publicaţi/transmiteţi informaţii care mă obligă să judec, să fac comparaţii, să spun că "uite noi şi biserica nu ieşim în stradă!"

M-am întrebat: "Vrea Iisus Hristos asta?"
Cred că nu. Cred că vrea să-L purtăm în suflet, simplu, de Paşti - Învierea Domnului. De-aia a înviat, ca să inviem şi noi!

Să tragem clopotele, să ne rugăm, să credem în Dumnezeu şi să avem credinţă.
Se trag clopotele în Bisericile ortodoxe din România, în fiecare zi , la orele 12:00. Faceţi-vă şi voi măcar semnul Sfintei Cruci la această oră. Credincioşii să spună şi Tatăl Nostru, rugăciunea, nu să citească doar despre istoria clopotelor, trasul clopotelor şi semnificaţia lor. Ziceţi, măcar, Rugăciunea Inimii: "Doamne Iisuse Hristoase , miluieşte-mă pe mine păcătoasa/păcătosul! Rugaţi-vă pentru ţară şi poporul român, pentru alungarea Răului şi a acestei nenoricite de boli. Rugaţi-vă pentru întreaga omenire, pentru că toţi suntem copiii lui Dumnezeu. Cât pierdeţi vremea să postaţi fel de fel de jumătăţi de măsură, folosiţi timpul măcar să ridicaţi ochii la cer şi să vă gândiţi la Dumnezeu!

Dumnezeu ne vrea Oameni, pentru că El ne-a creat. Nu ne-a creat să aruncăm cu ochiul peste graniţe, în curtea vecinului, ci la cer.
Mă străduiesc şi eu păcătoasa!

Doamne ajută la toată lumea!

Ileana Gafton Dragoş