Chestionar de evaluare a simptomelor de coronavirus, disponibil pe cemafac.ro

Chestionar de evaluare a simptomelor de coronavirus, disponibil pe cemafac.ro

Utilizatorii au acces, pe cemafac.ro, la un chestionar de evaluare a simptomelor, dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de luptă contra efectelor COVID-19 CeMaFac (cemafac.ro), componentă a proiectului stirioficiale.ro.

Cemafac.ro este un ghid simplu şi practic bazat pe scenarii posibile prin care populaţia României poate trece. Această platformă te va ghida pentru diferitele situaţii şi te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorităţi pentru o mai bună protejare a ta, a familiei şi a comunităţii tale în această perioadă. O funcţie importantă a soluţiei cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce paşi ai de urmat mai departe, în funcţie de starea ta de sănătate şi de acţiunile întreprinse în ultima perioadă. Chestionarul de evaluare a simptomelor de coronavirus este disponibil AICI.

Autorităţile au confirmat luni, la ora 13:00, alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor a ajuns la 576, iar 73 de pacienţi s-au vindecat.

Până în momentul de faţă, pe teritoriul României, au fost înregistrate opt decese.

A.C.