Marius Dunca, Preşedinte PSD Braşov: Culorile politice nu mai există! Măsurile sociale trebuie să fie mult mai ferme iar cele economice mult mai bine gândite.

Marius Dunca, Preşedinte PSD Braşov: Culorile politice nu mai există! Măsurile sociale trebuie să fie mult mai ferme iar cele economice mult mai bine gândite.

Senatorul şi Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, susţine că pe lângă măsurile sociale, luate cu jumătate de gură de actualul Guvern, statul trebuie să ia măsuri concrete care să nu paralizeze economic ţara şi să protejeze cetăţenii.
“Am urmărit cu mare atenţie restricţiile sociale anunţate de actualul Guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Cred că au fost făcute cu jumătate de măsură. Pentru protejarea părinţilor şi bunicilor noştri avem nevoie de măsuri ferme, de interdicţii, nu de recomandări. Este singura modalitate prin care nu vom ajunge la o situaţie precum cea din Italia, unde deja e prea târziu", a declarat senatorul PSD.
Marius Dunca a precizat, de asemenea, că ultima ordonanţă (OUG 30/2020) dată de Guvern în legătură cu şomajul tehnic, are nevoie de modifcări în Parlament.
“Măsurile sociale din actualul context trebuie completate cu măsuri economice pentru a evita un colaps. Ordonanţa Guvernului care reglementează şomajul tehnic nu a luat în calcul firmele cu mai puţin de 3 angajaţi, PFA-urile sau marii contributori care au anunţat că îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic, înainte de apariţia OUG", a continuat senatorul social- democrat.
Partidul Social Democrat va propune o serie de amendamente la OUG 30/2020, astfel încât angajatorii şi angajaţii să primească un sprijin real din partea statului.
“Vom propune amendamente în Parlament care vor viza decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul tuturor angajaţilor societăţilor comerciale/PFA-urilor care şi-au încetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, propunem decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaţilor ale căror contracte de muncă au fost suspendate, ca urmare a restrângerii activităţii angajatorilor, SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus. Nu în ultimul rând, trebuie să eliminăm condiţia de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă", a adăugat Marius Dunca.
Pe parcursul ultimelor două săptămâni social-democraţii au propus mai multe măsuri care vizează protejarea populaţiei în actuala criză. Cele mai importante măsuri vizează suspendarea plăţii ratelor bancare pentru 3 până la 6 luni, îngheţarea preţurilor la utilităţi şi plafonarea preţurilor la alimente de bază, medicamente şi produse sanitare.