Klaus Iohannis, anunţ după şedinţa de urgenţă: "Se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români. Vom folosi armata"

Klaus Iohannis, anunţ după şedinţa de urgenţă: "Se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români. Vom folosi armata"

Preşedintele Klaus Iohaniis anunţă că se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români. "Am discutat măsurile suplimentare care se cer în această perioadă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să încetinim răspândirea infecţiei. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români.  Ce a fost o recomandare devine obligaţie", a spus Klaus Iohannis. „Vom folosi armata”, a adăugat președintele, precizând că restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie. „Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică”, a mai spus președintele, marți, la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Klaus Iohannis, e nevoie de măsuri speciale şi de restricţii speciale. Astfel, pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale. Aceste persoane trebuie să stea tot timpul acasă. „Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanţă militară care se va finaliza până la finele acestei zile, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de mâine (miercuri, 25 martie 2020 - n.red.)”, a precizat Iohannis.

A.C.