Descoperirile medicilor chinezi după 29 de autopsii: Nu doar plămânii sunt afectaţi! Coronavirus supravieţuieşte chiar şi după deces

Descoperirile medicilor chinezi după 29 de autopsii: Nu doar plămânii sunt afectaţi! Coronavirus supravieţuieşte chiar şi după deces

Sistemul imunitar este cel mai afectat de infecţia cu coronavirus, susţine o echipă de cercetători chinezi care a prezentat concluziile la care a ajuns după ce s-au efectuat 29 de autopsii ale unor pacienţi decedaţi din cauza coronavirusului. Wang Guiqiang, şeful echipei de cercetători, şi-a prezentat rezultatele în cadrul unei conferinţe susţinute la Beijing, potrivit agenţiei de presă Xinhua. Medicul chinez spune că noul coronavirus distruge sistemul imunitar şi produce schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor. De asemenea, coronavirusul duce şi la apariţia unor secreţii în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulaţia oxigenului.
Wang Guiqiang a precizat şi că din pricina distrugerii sistemului imunitar, pacienţii devin mai vulnerabili la alte infecţii bacteriologice şi fungice, infecţii care agravează starea şi pot duce chiar la deces. De asemenea, aceştia ar fi descoperit că virusul rămâne în plămânii pacienţilor chiar şi după deces.

Nu doar plămânii sunt afectaţi. Medicii chinezi au descoperit şi că inima, ficatul sau rinichii au de suferit. În urma autopsiilor, aceste organe au fost găsite în diferite stadii de deteriorare.

A.C.