"Reacţie pentru educaţie", iniţiativa prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la comunităţile dezavantajate

"Reacţie pentru educaţie", iniţiativa prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la comunităţile dezavantajate

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de organizaţia neguvernamentală Narada, cu sprijinul Cora România, au lansat iniţiativa "Reacţie pentru educaţie", o modalitate prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la profesorii şi elevii din comunităţile dezavantajate.
Platforma pune la dispoziţia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceştia şi elevii lor le au în demersul pe care îl desfăşoară acum pentru continuarea educaţiei la distanţă. Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage şi de a coagula comunităţile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt.
Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunităţi defavorizate, în ceea ce priveşte educaţia în medii digitale şi pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp.
Pe platforma narada.online vor fi disponibile spaţii de lucru pentru fiecare dintre aplicaţiile digitale folosite de profesori în predarea la distanţă. Acest spaţiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicaţiile, platformele şi software-urile educaţionale disponibile gratuit.
Începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale susţinute de oameni de afaceri, personalităţi din showbiz, profesori şi traineri. Totodată vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenţi şi profesori, cu referire la perioada în care ne aflăm.
"În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educaţiei. Iniţiativa «Reacţie pentru educaţie» vine să contribuie în această perioadă în care, deşi despărţiţi unii de alţii, învăţarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educaţie să fie accesibilă tuturor", a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.
"Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele ştiinţei şi tehnologiei, canalele de comunicare, până la comunitatea de voluntari şi companii, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor ce caută acum soluţii de a rămâne aproape de elevii lor", spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.
D.R.