O aeronavă NATO va aduce 45 de tone de echipamente medicale, din Coreea de Sud

 O aeronavă NATO va aduce 45 de tone de echipamente medicale, din Coreea de Sud

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.
Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.
Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilităţii de Transport Aerian Strategic.
Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Capabilităţii de Transport Aerian Strategic.
Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie.
Biroul de presă al MApN va pune la dispoziţia jurnaliştilor imagini de la momentul sosirii aeronavei NATO şi transferului echipamentelor în mijloacele de transport rutiere.
D.R.