Armata a ieşit pe străzi. Imagini din Piaţa Unirii din Bucureşti

Armata a ieşit pe străzi. Imagini din Piaţa Unirii din Bucureşti

Armata Română a ieşit în patrulare pe străzile din Bucureşti, în contextul stării de urgenţă, de astăzi de la ora 12:00 intrând în vigoare măsuri mult mai restrictive în lupta contra noului coronavirus. Mai multe Humvee au apărut în centrul capitalei, în Piaţa Unirii. Autorităţile spun că nu există motive de panică, militarii fiind prezenţi în stradă doar ca ajutor pentru poliţişti.
"Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi! Militarii Batalionului 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu" au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Începând cu ora 12.00 au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie pe durata stării de urgenţă. Ieşiţi doar dacă aveţi urgenţe şi nu uitaţi să aveţi la voi documentul de identitate şi adeverinţa sau declaraţia pe proprie răspundere", a transmis MApN pe pagina de Facebook. Miercuri, la Digi24, ministrul de Interne Marcel Vela a făcut apel la responsabilitate în această perioadă, el declarând la că dacă oamenii ar fi respectat măsurile impuse prin ordonanţa militară 2 poate nu ar fi fost introduse condiţiile din ordonanţa militară 3.

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 23 la Bucureşti, 6 la Craiova, 2 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. Opt cetăţeni români aflaţi în străinătate, 7 în Italia şi unul în Franţa, au murit.

A.C.