Covid-19 -În judeţul Braşov, sunt 70 de persoane în carantină, iar 1.819 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu

Covid-19 -În judeţul Braşov, sunt 70 de persoane în carantină, iar 1.819 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu

În judeţul Braşov, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, 70 de persoane se află în carantină, iar 1.819 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Burebista" şi Poliţia Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare aflate în vigoare, efectuând controale şi verificări, precum şi asigurând paza locaţiilor de carantinare. Astfel, s-au efectuat 3.149 de verificări ale respectării condiţiilor autoizolării la domiciliu, cu menţiunea că, în multe cazuri, s-au efectuat verificări repetate la acelaşi domiciliu.
Au mai fost verificate aproximativ 900 de persoane şi peste 300 autovehicule care se deplasau între orele 22:00-06:00. Echipaje de poliţişti şi jandarmi au însoţit 11 convoaie auto care au tranzitat judeţul. Poliţiştii braşoveni au verificat un număr de 35 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanţelor militare emise după declararea stării de urgenţă, întocmind un dosar penal pentru fapte de natură economică.
Pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu s-au aplicat două amenzi în valoare de 6.000 de lei. De asemenea, în cele două cazuri s-a dispus plasarea persoanelor în carantină instituţionalizată. 49 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei în intervalul orar 22:00-06:00, valoarea amenzilor fiind de 26.700 lei. De asemenea, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei, unor persoane care, pe diverse căi, inclusiv în mediul online, propagau informaţii false de natură a induce panică în rândul populaţiei.
Instituţia Prefectului judeţului Braşov face apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
D.R.