Se construieşte o nouă sală sport la Braşov, pentru desfăşurarea de competiţii naţionale

Se construieşte o nouă sală sport la Braşov, pentru desfăşurarea de competiţii naţionale

În cursul zilei de joi, primarul George Scripcaru a verificat stadiul lucrărilor de construire a sălii de sport de lângă stadionul Metrom. Sala este o construcţie multifuncţională şi omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă şi individuale, inclusiv la nivel de seniori, de exemplu: handbal, baschet, volei, tenis.
,,Chiar dacă, în aceasta perioadă, principala preocupare rămâne lupta împotriva răspândirii coronavirusului, acolo unde este posibil, lucrările continuă. Astăzi am efectuat o verificare a stadiului lucrărilor de construire a sălii de sport de la Metrom şi sper ca, până la sfârşitul acestui an, braşovenii vor avea o nouă sală de sport, care va putea găzdui competiţii de nivel naţional, inclusiv pentru seniori. Este o investiţie de care Braşovul avea nevoie şi se încadrează în programul nostru de modernizare şi extindere a infrastructurii sportive pentru a dezvolta practicarea sportului de masă. Și stadionul Metrom va fi modernizat, aşteptăm răspunsul Companiei Naţionale de Investiţii pentru amenajarea Complexului sportiv Metrom, care va cuprinde un teren sintetic de fotbal, un teren multifuncţional şi tribună", a declarat primarul George Scripcaru.
Până în acest moment s-au executat peste 40% din lucrări, termenul de finalizare al acestora fiind sfârşitul anului 2020.
Sala de sport Metrom va cuprinde, pe lângă suprafaţa de joc: 3 gradene cu 138 de locuri pentru public, 51 de locuri pentru oficiali şi sportivi. La parter vor fi amenajate: 4 vestiare sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare antrenori, 1 vestiar arbitri, birou oficial, foaier cu cafeteria, sală şedinţe, depozit materiale sportive, 1 vestiar personal, 2 grupuri sanitare public, garaj, centrală termică; la etaj: sală de mese + anexă, 2 grupuri sanitare public, 4 birouri, magazie.
Valoarea investiţiei este de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA).
În paralel, Direcţia Administrare Infrastructură Sportivă continuă demersurile pentru implementarea celorlalte proiecte din lista de investiţii prevăzută în bugetul anului 2020.
Referitor la aceste proiecte de investiţii, primarul a declarat: ,,În şedinţa Consiliului local de mâine voi propune domnilor consilieri aprobarea pentru alte două proiecte majore pentru sportul braşovean, în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Este vorba de construirea unui complex sportiv la stadionul Carpaţi, lână Liceul Sportiv, care va conţine un teren sintetic de fotbal şi o pistă de alergare, cu 8 culoare, în jurul terenului de fotbal, astfel încât să putem avea competiţii de atletism, dar şi o bază de pregătire pentru elevii de la Liceul Sportiv şi o sală de sport multifuncţională, pe modelul celei de la Metrom, care va pute fi utilizată şi de elevii de la acelaşi liceu. În parcul Tractorul vom construi un minicomplex sportiv, cu un patinoar de antrenament, necesar pentru a putea organiza competiţii de nivel internaţional şi olimpic, precum şi un bazin pentru competiţiile de polo şi pentru cele de nataţie pe distanţă scurtă".
D.R.