Fată de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus: 'Era deja cenuşie când am văzut-o'

Fată de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus: 'Era deja cenuşie când am văzut-o'

O fată în vârstă de 16 ani a devenit cea mai tânără victimă a pandemiei de coronavirus în Franţa, iar medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la "forma extrem de rară de coronavirus" care a răpus-o pe adolescentă. Drama familiei adolescentei din Paris a început în urmă cu o săptămână, atunci când Julie a început să tuşească, însă nimic nu avea să prevestească ce se va întâmpla. "Avea doar o mică tuse, benignă, care a apărut în urmă cu o săptămână. A încercat să o trateze cu sirop, plante şi inhalaţii. Nu vom primi niciodată un răspuns", a declarat mama fetei pentru AFP, notează L"Express.

Sâmbăta trecută, fata în vârstă de 16 ani a început să respire cu dificultate, iar pe parcurs ce orele treceau, starea ei se deteriora. "Nimic înspăimântător, însă îi era greu să îşi tragă răsuflarea", a mai explicat mama fetei.

Luni, 23 martie 2020, adolescenta a mers la doctor, împreună cu mama ei, iar medicul generalist care a consultat-o i-a explicat că are o insuficienţă respiratorie "acceptabilă".
Totuşi, medicul a solicitat intervenţia unei ambulanţe pentru ca adolescenta să fie transportată la spital, acolo unde să îi fie efectuate şi alte analize, inclusiv testul pentru coronavirus.

Confirmată cu coronavirus, moartă după numai câteva ore

Marţi, Julie a fost transferată la Terapie Intensivă, iar câteva ore mai târziu, medicii au anunţat-o că a fost confirmată cu coronavirus. În noaptea de marţi spre miercuri, la numai câteva ore după ce a fost diagnosticată cu COVID-19, fata de 16 ani a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar medicii au fost nevoiţi să o intubeze pentru a o ajuta să respire. "În jurul orei 00.30, am primit un apel telefonic: Veniţi repede!. Atunci m-am panicat foarte tare. Sunt cuvinte care te fac să înţelegi.
Când am ajuns la spital, era deja cenuşie. Murise deja, însă i-am atins mâna, iar pielea ei era călduţă încă. Am mângâiat-o, iar apoi ni s-a spus că nu o vom mai vedea niciodată. Protocolul este strict. Cu greu am reuşit să păstrez o brăţară pe care o avea la mână", a povestit mama fetei. Directorul general al Sănătăţii din Franţa, profesorul Jerome Salomon, a fost cel care a anunţat moarte fetei şi care a explicat că Julie a fost victima unei forme severe a virusului, extrem de rară la tineri.

Înmormântată fără haine şi fără ceremonie

Trupul adolescentei a rămas la camera mortuară a spitalului din Paris şi nu a fost predat familiei decât după ce a fost închis într-un sicriu sigilat ce nu va mai fi deschis niciodată. "Doar zece persoane mi-au spus că pot participa la înmormântare. A trebuit să aleg între cei dragi, care va fi acolo. Sicriul va trebui să rămână închis, iar Julie nu va fi machiată şi nici îmbrăcată. Este greu de înţeles", a completat în lacrimi mama adolescentei.

A.C.