Concerte educative online, derulate de Filarmonica Braşov, în sprijinul programului “Școala altfel"

Concerte educative online, derulate de Filarmonica Braşov, în sprijinul programului “Școala altfel"

Cu dorinţa de a fi alături de profesori şi de părinţi, Filarmonica Braşov a iniţiat programul de Concerte Educative în mediul online ca formă integrată de educaţie artistică în cadrul programului ,,Școala altfel". Accentul se pune pe prezentarea unui compozitor şi a unor creaţii muzicale ale acestuia, dar şi a instrumentelor muzicale, concertul putând deveni un veritabil instrument de educaţie muzicală în cadrul orelor de muzică deoarece concertul se va regăsi postat ulterior pe pagina de facebook a Filarmonicii Braşov.
Timp de o oră, cadrele didactice dar şi părinţii sunt invitaţi vineri, 3 aprilie 2020, ora 11.00 să participe alături de micuţii melomani, la Concertul Educativ Online ce va fi transmis live pe pagina de facebook a Filarmonicii Braşov. Pentru că muzica este o componentă importantă şi este strâns legată de dezvoltarea socială, culturală şi emoţională, pe fondul acestei perioada delicate, instituţia braşoveană a ales să sprijine activitatea cadrelor didactice în cadrul programului Școala Altfel. Astfel, cei interesaţi au posibilitatea să distribuie evenimentul creat de Filarmonica Braşov către cât mai mulţi colegi profesori, pentru a putea participa în număr cât mai mare la Ora de muzică online ( de acasă, de această dată). Parinţii au misiunea de a asigura“condiţiile tehnice" astfel încât micuţii să poată avea acces la facebook pentru a se putea bucura de această primă călătorie muzicală ai cărei eroi sunt artiştii Orchestrei Simfonice braşovene, conduşi de maestrul Ovidiu-Dan Chirilă, dirijor al Filarmonicii Braşov, în program fiind selectate lucrări ale marele compozitor Franz Schubert.
În opinia dirijorului Ovidiu-Dan Chirilă, acestă oră de muzică transmisă online poate fi o activitate perfectă pentru copii, părinţi, bunici şi cadre didactice. Este o altfel de lecţie de muzică în care copiii pot deprinde în primul rând elementele de ritmicitate şi cunoasterea instrumentelor muzicale. Copiii sunt niste mici artişti, fiecare în felul său. Pentru ei este important să aibă activităţi stimulative care să le îmbogăţească starea de spirit dar şi creativitatea.
Aşadar, vineri 3 aprilie, iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi cu mic, cu mare să asculte, să se simtă bine şi să adune amintiri frumoase împreună cu cei dragi!
Această iniţiativă face parte din campania “#Muzicadăputere" derulată de Filarmonica Braşov.
D.R.