17 cadre medicale şi 10 pacienţi de la Spitalul Universitar din Bucureşti, confirmaţi cu COVID-19

17 cadre medicale şi 10 pacienţi de la Spitalul Universitar din Bucureşti, confirmaţi cu COVID-19

27 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 la Spitalul Universitar din Bucureşti. Este vorba despre 17 cadre medicale şi 10 pacienţi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru 20% dintre acestea se aşteaptă încă rezultate.

Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi a pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi a apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ.

La solicitarea managerului spitalului, Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

A.C.